Πέμπτη , 19 Μαΐου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / 10 αγνοούμενοι και 2 εγκλωβισμένοι στο Euroferry Olympia

10 αγνοούμενοι και 2 εγκλωβισμένοι στο Euroferry Olympia

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, συνολικά 290 άτομα επέβαιναν στο πλοίο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή αγνοούνται οι 10 καθώς ταυτοποιήθηκαν 278. Δυο άνδρες έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσής τους. Ο θάλαμος επιχειρήσεων βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί τους και προσπαθεί να τους κατευθύνουν σε ασφαλές σημείο, για να τους παραλάβει από εκεί ελικόπτερο Super Puma.

Όπως μετέδωσε η Γεωργία Λαγού στο OPEN πρόκειται για έναν οδηγό νταλίκας βουλγαρικής καταγωγής και έναν άνδρα τουρκικής καταγωγής. Ωστόσο, φαίνεται πως η επικοινωνία μαζί τους είναι δύσκολη και ειδικά ο ένας δεν καταλαβαίνει τις οδηγίες λόγω γλώσσας. Μάλιστα σε κάποια στιγμή οι επικοινωνίες χάθηκαν εντελώς, αλλά εν συνεχεία οι άνδρες έδωσαν και πάλι σημεία ζωής. Σύμφωνα με την Γεωργία Λαγού, ο ένας εκ των δύο ανδρών είναι πιθανό να μην είναι εγγεγραμμένος στη λίστα επιβατών του πλοίου.

Παράλληλα, η αγωνία για τους υπόλοιπους 10 ανθρώπους που ακόμα αγνοούνται είναι πολύ μεγάλη. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι δύο ή τρεις Έλληνες, ενώ υπάρχουν αγνοούμενοι από την Ρουμανία, την Ιταλία, την Γερμανία και την Τουρκία.

Δείτε Επίσης

Οι δύο πρώτες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις με νέα τεχνολογία, στο Πανεπιστημιακό

Τις προηγούμενες μέρες  πραγματοποιήθηκαν από την Χειρουργική Κλινική οι δύο πρώτες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις με διεγχειρητική ...