Τετάρτη , 31 Ιανουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτισμός / Ανοιχτοί από σήμερα επιλεγμένοι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι στην Άρτα

Ανοιχτοί από σήμερα επιλεγμένοι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι στην Άρτα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το από 19-03-2021 Πρακτικό της 198ης Συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, απόσπασμα του οποίου αφορά στην «επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων με επισκέψεις έως τριών (3) ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, εντός των ορίων των δήμων διαμονής των πολιτών, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων», επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα 22-03-2021 τους παρακάτω αρχαιολογικούς χώρους:

Μεσαιωνικό Κάστρο

Ωράριο λειτουργίας: 08:30-15:30.

Περιβάλλων χώρος Παρηγορήτισσας

Ωράριο λειτουργίας: 08:30-15:30.

Δυτική Νεκρόπολη

Ωράριο λειτουργίας: 08:30-15:00 (εφόσον έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους φύλακες του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, κ.κ. Τσακάλου, Σάββαρη τηλ.: 2681021191 & 2681071700).

Θα τηρηθούν αυστηρά τα ενδεδειγμένα -για το κοινό και τους εργαζομένους- μέτρα προστασίας από τον COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων. Συγκεκριμένα:

  • Οι επισκέπτες μπορεί να είναι είτε μεμονωμένοι είτε σε ομάδες μέχρι 3 ατόμων, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς α΄ βαθμού.
  • Ισχύουν αυστηρά οι αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ των επισκεπτών σε όλη τη διαδρομή περιήγησης.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.
  • Συσκευές με αντισηπτικό υγρό βρίσκονται στην είσοδο – έξοδο (φυλακεία) και στους χώρους υγιεινής των αρχαιολογικών χώρων.
  • Οι επισκέπτες οφείλουν να ακολουθούν τις συστάσεις του προσωπικού φύλαξης.

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...