Σάββατο , 19 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / 24-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 «Ημέρες Ηνωμένων Εθνών στα Ιωάννινα»

24-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 «Ημέρες Ηνωμένων Εθνών στα Ιωάννινα»

First Phase DigitalFirst Phase Digital

 

Προβάλλοντας και προωθώντας το μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών, τα Γιάννενα συμμετέχουν στον παγκόσμιο εορτασμό της 70ης επετείου από την ίδρυση του ΟΗΕ, με μια σειρά από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα από 24 έως 27 Οκτωβρίου. Τις «Ημέρες Ηνωμένων Εθνών στα Ιωάννινα» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και τα Ηνωμένα Έθνη (UNRIC), με το Δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα και τον Υπεύθυνος Επικοινωνίας για την Ελλάδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης ΟΗΕ, Δημήτρη Φατούρο να αναφέρονται, με σημερινές τους δηλώσεις, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων.

«Φωτίζουμε το Δημαρχείο με το μπλε του ΟΗΕ»

Τα Γιάννενα συμμετέχουν στην παγκόσμια εκστρατεία του «Ας φωτίσουμε τον κόσμο με το μπλε του ΟΗΕ» που διοργανώνει το Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του ΟΗΕ.  Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας,  αύριο, Σάββατο βράδυ, θα φωταγωγηθούν με το χρώμα του ΟΗΕ, σε όλο τον κόσμο, μνημεία, κτήρια, γέφυρες, τοπία, μουσεία και άλλα.

Αύριο το βράδυ λοιπόν, το Δημαρχείο Ιωαννίνων θα φωταγωγηθεί  στο επίσημο χρώμα του ΟΗΕ, δηλαδή το μπλε.  Την επιμέλεια του φωτισμού έκανε ο συμπολίτης μας Γιάννης Εγγλέζος που έχει προσφέρει αφιλοκερδώς και όλο το κατάλληλο υλικό για να πραγματοποιηθεί.

 

«Έκθεση φωτογραφιών του ΟΗΕ»

Για μία εβδομάδα, από το Σάββατο 24/10, έως το Σάββατο 31/10, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (παλιά σφαγεία) θα εκτίθενται φωτογραφικά ντοκουμέντα από το αρχείο του ΟΗΕ που για πρώτη φορά παρουσιάζονται τυπωμένα στην Ελλάδα. Μάλιστα σε τρεις από τις φωτογραφίες αποτυπώνονται εικόνες από τη μεταπολεμική δράση του ΟΗΕ στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Θέμα της Έκθεσης: «Η Ελλάδα στον ΟΗΕ, ο ΟΗΕ στην Ελλάδα – Μια αισιόδοξη ματιά στη μεταπολεμική Ελλάδα με το φακό του ΟΗΕ»

Η επίσημη τελετή εγκαινίων της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και ώρα 8 το βράδυ.

 

«Οι μαθητές των Ιωαννίνων γνωρίζουν τον ΟΗΕ»

Είναι μια σημαντική δράση σε σχολεία των Ιωαννίνων, οι μαθητές των οποίων θα γνωρίσουν τον ΟΗΕ.

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας για την Ελλάδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης ΟΗΕ, Δημήτρης Φατούρος, θα μιλήσει με  τους μαθητές των σχολείων για την αποστολή, τη δράση και τα ιδανικά των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ελλάδα είναι ένα από τα 51 ιδρυτικά μέλη των Ηνωμένων Εθνών το 1945, και ο εορτασμός των 70 χρόνων από την ίδρυση του οργανισμού αποτελεί «μια αφορμή να κοιτάξουμε τι έχουμε καταφέρει, τα δεν έχουμε κάνει καλά, πως πρέπει να προχωρήσουμε», ανέφερε ο Δημήτρης Φατούρος.

 

Δείτε Επίσης

Ενστάσεις από την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» για τον χειρισμό του διαγωνισμού οδοφωτισμού της πόλης

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» κάνει λόγο για «σιγή ιχθύος» εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of