Κυριακή , 1 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / 453 δωρεάν ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις μέσω του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στην Άρτα

453 δωρεάν ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις μέσω του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στην Άρτα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, ακόμη ένα ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του «Χαμόγελου του Παιδιού στην πόλη της Άρτας.

Για άλλη μία φορά η δράση της προληπτική ιατρικής του Οργανισμού πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αρταίων και με την πολύτιμη βοήθεια του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Άρτας, κινητοποιώντας και ενώνοντας Υγειονομικούς Φορείς και Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν.

Από τις 21 έως και τις 25 Οκτωβρίου, εθελοντές γιατροί στελέχωσαν τα τέσσερα αυτόνομα ιατρεία του «Ιπποκράτη», πραγματοποιώντας 453 προληπτικές εξετάσεις, σε 246 παιδιά έως 17 ετών και μαθητές του Δήμου Αρταίων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 96 παιδιατρικές εξετάσεις, 240 οδοντιατρικές εξετάσεις, 39 οφθαλμολογικές εξετάσεις και 78 ωτορινολαρυγγολογικές εξετάσεις.

Στους γονείς παρέχεται ενημέρωση για την υγεία των παιδιών και αν κριθεί απαραίτητο παραπεμπτικό για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Η εθελοντική συμμετοχή των γιατρών και η ανιδιοτελής παροχή των υπηρεσιών τους επεσήμανε σε όλους μας ότι όλα τα παιδιά, πρέπει να έχουν την πρόσβαση και το δικαίωμα στην Υγεία.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά πρωτίστως το «Χαμόγελο του Παιδιού, τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Άρτας για την ανεκτίμητη συμβολή και την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών τους προς όλα τα παιδιά του Δήμου μας, την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, τον Ερυθρό Σταυρό, τους εθελοντές που συνέβαλαν ο καθένας με το δικό του τρόπο ώστε να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία η δράση στο Δήμο μας. Ο Δήμος Αρταίων υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και απευθυνόμενος στο Χαμόγελο του Παιδιού ζήτησε να συνεχιστεί στην Άρτα η δράση του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» με μικρότερη κινητή μονάδα για τα παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα» ανέφερε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Δείτε Επίσης

«Υπέρ των δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά με τις απαραίτητες προϋποθέσεις», διατείνεται η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023»

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023» σχετικά με τη λευκή ψήφο της ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of