Παρασκευή , 17 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Α.Κύρκος- Η στροφή στον παραγωγικό τομέα δεν είναι τυχαία ,είναι στόχος του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων

Α.Κύρκος- Η στροφή στον παραγωγικό τομέα δεν είναι τυχαία ,είναι στόχος του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Η στροφή στον παραγωγικό τομέα δεν είναι τυχαία ,είναι στόχος του ΚΕΚ ΟΑΕΔ”.Αυτό υπογράμμισε ο Αργύριος Κύρκος, διευθυντής του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων, στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης του ΟΑΕΔ για το Δήμο Κόνιτσας με τίτλο «Απόσταξη και τυποποίηση αρωματικών/ φαρμακευτικών φυτών» (διάρκειας 50 ωρών). Πρόκειται για  το 3ο πρόγραμμα κατάρτισης,  που διεξήχθη το τελευταίο διάστημα και σχετίζεται με την πρωτογενή παραγωγή.

Ο Α.Κύρκος,ανέδειξε επίσης την ενασχόληση ,από την περίοδο του πρώτου προγράμματος μέχρι σήμερα,με καλλιέργειες γύρω από αρωματικά φυτά, 13 νέων  από την περιοχή,γεγονός ,που, όπως είπε, αποδεικνύει την επιτυχία του προγράμματος.Μάλιστα ανέφερε ότι από τα 25 άτομα που παρακολούθησαν το 3ο πρόγραμμα στην Κόνιτσα, τα 3/5 αυτών είναι κάτω των 40 ετών.

Το πρόγραμμα διεξήχθη από 26/03/2018 έως 04/04/2018 στην Κόνιτσα και παρείχε σε 25 νέους καλλιεργητές και ενδιαφερόμενους για τον αγροτικό χώρο εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με την απόσταξη και τυποποίηση των αρωματικών φυτών, που μπορούν να καλλιεργηθούν στην περιοχή του Δήμου Κόνιτσας, όπως λεβάντα, βασιλικό, τσάι του βουνού, δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, μέντα, φασκόμηλο και άλλων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μίλησε για την συνεργασία του ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων , με δήμους της Ηπείρου , και την ΠΕΔ Ηπείρου προκειμένου να υποβληθούν από αυτούς τους φορείς προς το  ΚΕΚ ΟΑΕΔ , προτάσεις για εκπόνηση προγραμμάτων με βάση τις ανάγκες και τις ιδιομορφίες κάθε περιοχής, ενώ για το θέμα της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα τόνισε την ανάγκη επιστροφής  “στον τόπο”.

Ακούστε την συνέντευξη (ΕΔΩ)

 

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of