Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συλλαλητήριο ενάντια στην κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος

Συλλαλητήριο ενάντια στην κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος

Τα Σωματεία Συνταξιούχων Νομού Ιωαννίνων καλούν τους συναδέλφους συνταξιούχους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες ΕΒΕ, επιστήμονες, γυναίκες, νεολαία στο συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε με την οργάνωση στα σωματεία και τον ενωτικό ταξικό αγώνα.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και κρίσιμη. Προχωρούν στην κατάργηση του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος, στην ιδιωτικοποίηση. Βάζουν για τα καλά χέρι στους κόπους μας, στο αίμα μας για να κερδίζουν κάποιοι περισσότερα σε βάρος  μας. Δεν αρκούνται μόνο στην σταδιακή απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών και του κράτους από τις υποχρεώσεις τους. Αφού έχουν τσακίσει τις ζωές μας, έχουν λεηλατήσει τα ταμεία μας διαχρονικά με τα θαλασσοδάνεια, τα δανεικά και αγύριστα, με τα PSI κλπ., θέλουν να αδειάσουν εντελώς τα ταμεία από τα αποθεματικά και να παίρνουν απευθείας τις όποιες εισφορές πληρώνουμε, να μας αφήσουν εντελώς ξεκρέμαστους και στην υγεία, περίθαλψη, πρόνοια και στις συντάξεις. Έχουμε πολλά παραδείγματα από τα ολέθρια αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης και στο εξωτερικό και στη χώρα μας.

Εμείς δουλεύουμε μια ζωή και αυτοί κλέβουν τον κόπο μας και ζουν σε βάρος μας. Χωρίς τη δική μας δουλειά δε γίνεται τίποτα, εμείς έχουμε τη δύναμη και είναι καιρός να τη χρησιμοποιήσουμε για το καλό το δικό μας, των οικογενειών μας και όλου του εργαζόμενου λαού.

Απαιτούμε Δημόσια Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments