Πέμπτη , 20 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / AΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ- ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ : ΜΠΛΟΚΟ στο ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων ΜΠΛΟΚΟ στην επίθεση στη κοινωνική ασφάλιση και υγεία

AΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ- ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ : ΜΠΛΟΚΟ στο ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων ΜΠΛΟΚΟ στην επίθεση στη κοινωνική ασφάλιση και υγεία

agrotes_trakter_1_0_0_0Από:Γιώργος Γκόντζος —ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΙΤΣΑΣ του

ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΙΤΣΑΣ των 

ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ- ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΝΟΜΑΡΧΙΑ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00πμ

(Προσυγκέντρωση στην Φανερωμένη 10:00πμ)

 ΜΠΛΟΚΟ στο ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων

 • ΜΠΛΟΚΟ στην επίθεση στη κοινωνική ασφάλιση και υγεία

Συνάδελφοι,  η άγρια επίθεση  στο εισόδημα, στις συντάξεις και στην ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  δεν επιτρέπει να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Σε όλη την χώρα στα πλαίσια της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων κλιμακώνεται κ

Η βαριά φορολογία έως και 26% , η προκαταβολή φόρου στο 100%, μαζί με την  αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από 7% σε 20%  το 2019, η αύξηση του ΦΠΑ κατά 23% μεγαλώνουν την φτώχεια και την εξαθλίωση στα χωριά. Είναι  μέτρα φωτιά που μας αφήνουν χωρίς συντάξεις και φάρμακα και στόχο έχουν το ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών- κτηνοτρόφων για να μαζευτεί η γη και τα ζώα σε λίγους επιχειρηματίες μεγαλοαγρότες και βιομήχανους.

Σε όλα τα χωριά τώρα  να σημάνει ξεσηκωμός απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα του τρίτου μνημονίου και της νέας ΚΑΠ. Από μαντρί σε μαντρί, σε κάθε χωράφι, να σταλεί μήνυμα οργάνωσης του αγώνα.

Να μην επιτρέψουμε να μας παρασύρουν οι σύγχρονοι τσιφλικάδες και οι πρώην Ενώσεις που στήνουν μπλόκα αλλά διεκδικούν «βελτίωση» της  αντιαγροτικής πολιτικής. Μας διαχωρίζουν σε «κατά επάγγελμα και μη αγρότες» ώστε να καρπώνονται αυτοί ακόμη μεγαλύτερο μέρος από τις επιδοτήσεις και κάθε είδους  κρατική ενίσχυση. Δεν λένε κουβέντα για αφορολόγητο αλλά ζητάνε καλύτερους όρους φορολόγησης και ασφάλισης για τους μεγαλοαγρότες, ώστε να αναπτύξουν παραπέρα την επιχειρηματική τους δράση, σε βάρος των μικρών και μεσαίων. Γι αυτό και λιβανίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ αντί να την αντιπαλεύουν.

Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση είναι μονόδρομος η συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στον αγώνα ενάντια στην Ε.Ε., τη κυβέρνηση τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, σε συντονισμό με τις αποφάσεις της  Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων οργανώνουμε τον αγώνα, κλιμακώνουμε με την πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη.

Παλεύουμε για:

 • Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση για τους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
 • Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
 • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους
 • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Φθηνά προϊόντα για το λαό, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.
 • Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, κ.α. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων και την παροχή άτοκων δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
 • Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.
 • Αμεση αποζημίωση για τις καταστροφές στην παραγωγή και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροκτηνοτροφικού κεφαλαίου, ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιές ωρίς καθυστερήσεις.
 • Να μην επιστραφούν οι αποζημιώσεις, («πακέτο Χατζηγάκη του 2008- 2009 όπως ζήτησε η ΕΕ και ψήφισε σχετικό νόμο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
 • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
 • Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.
 • Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΣ 10:00

 

 

 

Δείτε Επίσης

Επιπλέον 9.688 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Επιπλέον 9.688 θετικά self test δηλώθηκαν σήμερα το πρωί, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, από μαθητές και ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments