Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Στο Μέτσοβο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Στέφος-Συζήτηση με τον δήμαρχο για θέματα της περιοχής

Στο Μέτσοβο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Στέφος-Συζήτηση με τον δήμαρχο για θέματα της περιοχής

11990524_450296665156543_7843050978814493655_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος επισκέφτηκε το Μέτσοβο πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Δήμαρχο του Δήμου Μετσόβου κ. Τζαφέα Κωνσταντίνο. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μετσόβου Τσίμπας Κυριάκος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μπιτούνης Αποστόλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευθυμίου Λεωνίδας και Γεωργίου Ευγενία,  ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μετσόβου Τόλιας Βασίλης, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μεγ. Περιστερίου και Ανθοχωρίου Δήμος Δημήτρης και Τσάμης Αθανάσιος καθώς και πολλοί πολίτες του Δήμου.

Τη συζήτηση που ακολούθησε μονοπώλησαν σοβαρά θέματα που αφορούν τον δήμο Μετσόβου. Ο Γ. Στέφος ενημερώθηκε από τον κ. Τζαφέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος από την έλλειψη προσωπικού και συγκεκριμένα ειδικών υπαλλήλων – χειριστών μηχανημάτων, καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο ορεινούς δήμους της χώρας. Επίσης συζητήθηκε το θέμα των κατολισθήσεων, ζήτημα για το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμη μόνιμη λύση, καθώς και το ζήτημα της απαξίωσης της περιοχής η οποία επέρχεται από την απομάκρυνση σημαντικών υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΙΚΑ, δικαστήρια). Επιπλέον, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μετσόβου είναι η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, καθώς με τους υπάρχοντες υπαλλήλους δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες με αποτέλεσμα κάποιες ημέρες να μην υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών και για την επιδότηση του πετρελαίου και ενημερώθηκαν από τον Γ. Στέφο για την μείωση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων καθώς και για την μετακίνηση του Ν. Ιωαννίνων στην Ά ζώνη.

Από την πλευρά του ο Γ. Στέφος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την πρόσκληση και την συμμετοχή τους στην συζήτηση, δεσμεύτηκε να προωθήσει τα ζητήματα που τέθηκαν στους αρμόδιους φορείς. Τόνισε τέλος, πως είναι ενθαρρυντικό το στοιχείο της αποτελεσματικής τουριστικής προβολής της περιοχής, καθώς και η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, η οποία προέρχεται από την αυξημένη ενασχόληση των νέων με την κτηνοτροφία.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments