Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτισμός / Aπό την Πρέβεζα ξεκινά την Παρασκευή η περιοδεία του Διονύση Ζάχου ανά την Ελλάδα.

Aπό την Πρέβεζα ξεκινά την Παρασκευή η περιοδεία του Διονύση Ζάχου ανά την Ελλάδα.

a_002

. ­­Από την πόλη της Πρέβεζας, έναν τόπο με ιδιαίτερο συναισθηματικο δέσιμο για τον ίδιο  ξεκινά την Παρασκευή 17  Ιουλίου  η περιοδεία  του  γνωστού καλλιτέχνη Διονύση Ζάχου ο οποίος θα  ταξιδέψει  σε όλη την χώρα δίνοντας δωρεάν παραστάσεις  .

Ο Διονύσης Ζάχος   εκφράζοντας την ευαισθησία του στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση  μεταφέρει την πολύ επιτυχημένη    παράσταση “Μνήμες  Αφυλου” σε κείμενο και σκηνοθεσία Στέβης Μπουζιάνη  σε πολλές πόλεις ανά την  περιφέρεια καλώντας  το κοινό   να αφήνει στην είσοδο    τρόφιμα τα οποία θα μοιραστούν σε άπορες οικογένειες.

Το έργο «Μνήμες Άφυλου» ο ίδιος το χαρακτηρίζει ένα ψυχόδραμα που κάνει τον θεατή  να χαμογελάσει και ταυτόχρονα να προβληματιστεί .Το έργο  μιλάει για την ωμοφοβία , το buylling και άλλα  επίκαιρα ζητήματα  αλλά σατιρίζει και πρόσωπα από την πολιτική σκηνή  επιτυγχάνοντας  ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

«Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του» τονίζει ο  Διονύσης Ζάχος και συνεχίζει:. «Εγώ δεν έχω χρήματα αλλά βλέποντας ανθρώπους να πεινάνε μέσα σ” αυτή την κρίση που μαστίζει την χώρα μας, σκέφτηκα πως μπορώ να βοηθήσω με την Τέχνη μου. Έτσι, την στιγμή που ακυρώνονται παραστάσεις γιατί ο κόσμος δεν έχει χρήματα να δώσει για το θέατρο, αποφάσισα να παρουσιάσω το έργο αφιλοκερδώς, θέλοντας να τους δώσω χαρά και να συσπειρωθούμε όλοι για έναν καλό σκοπό. Ν” αφήσουν έστω ένα πακέτο μακαρόνια στο ταμείο ώστε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα για τις οικογένειες που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα και δυστυχώς είναι πάρα πολλές.΅Η παράσταση  θα δοθεί στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας  ¨Γιάννης Ρίτσος΅ την Παρασκευή 17 Ιουλίου ώρα 9 το βράδυ , η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments