Πέμπτη , 24 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ά. Αναστασιάδου (Πρόεδρος Κοινότητας Σαγιάδας)-Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή της περιοχής, ζητούμε ανάκληση αδειοδότησης της μονάδας ασφαλτικών

Ά. Αναστασιάδου (Πρόεδρος Κοινότητας Σαγιάδας)-Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή της περιοχής, ζητούμε ανάκληση αδειοδότησης της μονάδας ασφαλτικών

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–-“Θα  είναι  καταστροφή για τον τόπο  μας, για την περιοχή μας  , που ζούμε , που αγαπάμε , που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας , που βιοπορίζεται πολύς  κόσμος….Η κοινωνία εδώ  θα αντιδράσει , αντιδρά, έχει αντιδράσει  και δεν διατιθέμεθα  να αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή.Τι να  σας πω…Το πόσο μεγάλη καταστροφή θα είναι για το περιβάλλον;Για  τις ιχθυοκαλλιέργειες  στις οποίες απασχολούνται 400 άτομα αυτή την στιγμή;Ζουν πολλές οικογένειες σε έναν κλάδο σημαντικά πολύτιμο  για  την περιοχή.Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να το καταστρέψουμε όλο  αυτό που με  μεγάλο κόπο έχει κτιστεί τόσα χρόνια”.

Αυτά υπογράμμισε η Άννα Αναστασιάδου Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σαγιάδας Θεσπρωτίας ,σε συνέντευξή της στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος) , στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων,με αφορμή την απαίτηση της Κοινότητας να ανακληθεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος η αδειοδότηση  μονάδας ασφαλτικών στην περιοχή.

(Ηχητικό ΕΔΩ)

Η Πρόεδρος της Κοινότητας ανέφερε ότι  στην  ίδια αλλά και σε άλλους  φορείς της περιοχής υπήρχε η αίσθηση ότι το θέμα είχε λήξει οριστικά , μετά και από τις κινητοποιήσεις στο παρελθόν , αλλά , όπως  τόνισε ,” τα αποτελέσματα δείχνουν κάτι διαφορετικό”, και πρόσθεσε:“Εμείς όμως είμαστε ενωμένοι ,όλοι μαζί, ο δήμος Φιλιατών , η Περιφέρεια, ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών , μαζί εννοείται και με την Τοπική Κοινότητα   Σαγιάδας , θα είμαστε ενωμένοι και δεν θα επιτρέψουμε αυτή την καταστροφή  για  τον τόπο μας και την περιοχή μας και για τον κόσμο που ζει εδώ.Γιατί  ξέρετε δεν είναι εύκολο να ζει στην επαρχία να ζει σε ένα χωριό ακριτικό ,είναι πολύ δύσκολο . και εμείς κάνουμε μεγάλο αγώνα, είμαστε νέοι  άνθρωποι ,ζούμε εδώ και μεγαλώνουμε τα παιδιά αμς σ’ αυτό τον τόπο και τον αγαπάμε.Και δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Ζητούμε άλλου είδους ανάπτυξη από την Πολιτεία και από αυτούς που ευθύνονται για όλο αυτό που  συμβαίνει αυτή την στιγμή και την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει .Ζητούμε άλλου είδους ανάπτυξη και όχι αυτή την ανάπτυξη που θέλουν να περάσουν  για δικά τους συμφέροντα.Δεν θα το επιτρέψουμε ,αυτό να το καταλάβουν ορισμένοι” .

Τέλος η Άννα Αναστασιάδου προανήγγειλε και κινητοποιήσεις τονίζοντας ότι “θα είμαστε παρόντες εδώ και ενωμένοι θα αγωνιστούμε, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί”

 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...