Πέμπτη , 16 Μαΐου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Α.Μιχαηλίδης( Κύπριος Δημοσιογράφος)-Είναι μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση του Ερντογάν και του κατοχικού καθεστώτος για να ανοίξουν ένα τμήμα των Βαρωσίων–Η φιέστα της τουρκοποίησης

Α.Μιχαηλίδης( Κύπριος Δημοσιογράφος)-Είναι μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση του Ερντογάν και του κατοχικού καθεστώτος για να ανοίξουν ένα τμήμα των Βαρωσίων–Η φιέστα της τουρκοποίησης

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—“Δεν είναι ένα σκηνικό που έγινε εν μια νυκτί.Είναι μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση του Ερντογάν και του κατοχικού καθεστώτος για να ανοίξουν ένα τμήμα των Βαρωσίων.Το αποφάσισαν τώρα επειδή αφ’ ενός την Κυριακή έχουν παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα , ώστε να ωθήσουν την υποψηφιότητα του Ερσίν Τατάρ, της μαριονέτας του Ερντογάν στην Κύπρο και αφ’ ετέρου γιατί είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση η Τουρκία και όπως είναι γνωστό εξάγει την εσωτερική κρίση σε διάφορα εθνικά ζητήματα..” Αυτά υπογράμμισε ο Αλέκος Μιχαηλίδης,δημοσιογράφος στην Λευκωσία,σε συνέντευξή του (Ηχητικό ΕΔΩ), στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ”(Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Αναφέρθηκε στις αντιδράσεις πολιτών και φορέων της Κύπρου, και στις πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας .Επίσης απέστειλε και το ακόλουθο κείμενό του για να δημοσιευτεί στην παρούσα ανάρτηση.

Η φιέστα της τουρκοποίησης

Την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, στην περίκλειστη πόλη της κατεχόμενης Αμμοχώστου, στήθηκε πανηγύρι τουρκοποίησης από τις κατοχικές αρχές που βασανίζουν το σώμα της Κύπρου. Απόρροια της απόφασης του Ταγίπ Ερντογάν για επέκταση του ανοικτού κομματιού της παραλίας, Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι περπάτησαν στο κωματώδες κορμί των Βαρωσίων και «γιόρτασαν» με τον εκλεκτό της Άγκυρας ΕρσίνΤατάρ, το περιβόητο άνοιγμα. Στο οδόφραγμα της Δερύνειας, που μετατράπηκε σε «τουριστικό τσεκ πόιντ», όλοι οι πρόσφυγες διαδήλωσαν για την Αμμόχωστο.

Είναι μια πράξη που σχεδιάζει εδώ και καιρό η Άγκυρα και το κατοχικό καθεστώς, έστω κι αν έπεσαν από τα σύννεφα οι ταγοί στην Αθήνα, στη Λευκωσία και στις Βρυξέλλες. Είναι μια πράξη που παραβιάζει κάθε ίχνος δικαίου, κατά το παράδειγμα όσων διαπράττει η Τουρκία σε όλη την κατεχόμενη Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Συρία, στη Θράκη και τούτες τις μέρες στο αρμενικό Αρτσάχ. Είναι μια πράξη με τη σκέψη στα τετελεσμένα και την ψυχή στις παράνομες εκλογές των κατεχομένων.

Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να καταγγελθεί η Τουρκία και να καταστεί σαφές ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα συμβιβαστεί με την τουρκοποίηση της Αμμοχώστου, όπως δεν θα συμβιβαστεί με την τουρκοποίηση της Κερύνειας, της Μόρφου, της Καρπασίας. Η Αθήνα έχει ρόλο να διαδραματίσει στην αντίσταση, πλάι στους πρόσφυγες της Κύπρου και ξεκάθαρα απέναντι από τον Ερντογάν και το καθεστώς του. Αλλιώς, η τουρκοποίηση των Βαρωσίων θα ολοκληρωθεί με τον υπό σχεδιασμό εποικισμό τους.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...