Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δικαστική απόφαση καταδίκης της ΧΑ

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δικαστική απόφαση καταδίκης της ΧΑ

Eγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης 

            Με μια ιστορική απόφασή της η ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και καταδίκασε για αυτό (διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης) 7 κορυφαία στελέχη της: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Νίκο Παπά και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Ταυτόχρονα, ένοχοι κρίθηκαν, επίσης, οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του. Ήταν η κορύφωση μιας σειράς δολοφονιών, όπως του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα και επιθέσεων όπως εναντίον των Αιγύπτιων ψαράδων στο Κερατσίνι, αλλά και σε εκατοντάδες μετανάστες στις γειτονιές, αγωνιστές των κινημάτων, εβραίους, Ρομά, ομοφυλόφιλους, ανάπηρους. Η απόφαση αυτή εκφράζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας και θα μείνει στην ιστορία ως μία απόφαση σταθμός.

         Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αισθάνεται δικαιωμένο για τη στάση που τήρησε όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στην εγκληματική οργάνωση και για τους αγώνες που έδωσε μαζί με  άλλα συνδικάτα του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα , συλλογικότητες , αντιφασιστικές πρωτοβουλίες ,φοιτητικούς συλλόγους προκειμένου να οδηγηθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.                   

Όλοι  ήταν παρόντες και σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων , δίνοντας την υπόσχεση: Ο αγώνας μας ενάντια στο φασισμό, τον ναζισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία ήταν, είναι και θα είναι διαρκής και ανυποχώρητος.

            ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...