Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αδελφοποιήθηκαν οι Δήμοι Ιωαννιτών και Σβέρτε

Αδελφοποιήθηκαν οι Δήμοι Ιωαννιτών και Σβέρτε

Το επισφράγισμα της καλής συνεργασίας των δήμων Ιωαννιτών και Σβέρτε της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αποτέλεσε η σημερινή υπογραφή δήλωσης αδελφοποίησης μεταξύ των δύο δήμων, που πραγματοποιήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Σβέρτε με επικεφαλής τον Γιαννιώτη δήμαρχο κ. Δημήτρη Αξούργο.

Οι δύο αδελφοί πλέον δήμοι, δεσμεύονται να συνεργαστούν στους τομείς του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της βιώσιμης κινητικότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ψηφιακής διακυβέρνησης, της κοινωνικής πολιτικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Για μια σημαντική ημέρα, έκανε λόγο ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, σημειώνοντας ότι η αδελφοποίηση αυτή αποτελεί τον καρπό μιας μακράς πορείας συνεργασίας, που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και επισφραγίστηκε κατά την τελευταία επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Ιωαννιτών στην πόλη του Σβέρτε, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Ο κ. Ελισάφ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία των δύο δήμων θα είναι αμοιβαία επωφελής, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, όπου ζουν και δραστηριοποιούνται πολλοί Έλληνες.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Ιωαννίνων ευχαρίστησε την Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος του Σβέρτε, ανέφερε ότι οι σχέσεις της Γερμανίας και της Ελλάδας έχουν μακρά ιστορία, «ιστορία που θέλουμε να συνεχίσουμε, χωρίς να ξεχνάμε τα σκοτεινά χρόνια» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μέσω της αδελφοποίησης οι δύο δήμοι προσδοκούν σε ενεργή ανταλλαγή απόψεων, σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, με την εμπλοκή και των πολιτών.

Κατέληξε, δεσμευόμενος ότι θα υποστηριχθεί η αεροπορική σύνδεση της πρωτεύουσας της Ηπείρου με το Ντόρτμουντ.

Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών και δώρων.

Πριν την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος του Σβέρτε καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν λεπτομέρειες της δομής και της λειτουργίας του Δήμου Ιωαννιτών.

Την αντιπροσωπεία καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Δήμαρχος κ. Μωυσής Ελισάφ, οι επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δ. Δημητρίου.

Αντίστοιχα, ο κ. Αξούργος παρουσίασε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου τη λειτουργία του Δήμου Σβέρτε.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...