Πέμπτη , 31 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Αίτημα για τον χαρακτηρισμό του μνημείου “Ο Χορός του Ζαλόγγου” , ως διεθνές τοπόσημο για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Αίτημα για τον χαρακτηρισμό του μνημείου “Ο Χορός του Ζαλόγγου” , ως διεθνές τοπόσημο για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Αίτημα στην UNESCO προκειμένου να χαρακτηριστεί το μνημείο “Ο Χορός του Ζαλόγγου” ως διεθνές τοπόσημο για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών κατέθεσε το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου.
Η αρχή είχε γίνει στις 25 Νοεμβρίου 2021 “Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών” όταν σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας το εμβληματικό μνημείο “Ο Χορός του Ζαλόγγου” φωταγωγήθηκε με την συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας στα πορτοκαλί.
Την προσπάθεια ανάδειξης του Μνημείου του Ζαλόγγου ως διεθνές τοπόσημο για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στο πλαίσιο των αρχών της UNESCO, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων τα Υπουργείο Πολιτισμού, Εξωτερικών και Τουρισμού ,ο ΕΟΤ , η Περιφέρεια Ηπείρου, η Π.Ε Πρέβεζας, ο Δήμος Πρέβεζας, η ΚΕΔΕ και πλήθος φίλων του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου.
Το μνημείο είναι ένα αριστούργημα τέχνης και τεχνικής σε κολοσσιαίο μέγεθος, μήκους 18 μ. και ύψους 15 μ., που είναι ορατό από απόσταση 35 χιλιομέτρων.
Η συλλογική απόφαση των γυναικών να αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο στη βία και η μοναδικότητα του μνημείου, θεματικά, μορφολογικά και τεχνικά, καθιστούν τον ιερό τόπο του Ζαλόγγου και το ίδιο το μνημείο μοναδικό Παγκόσμιο Σημείο Αναφοράς και Σύμβολο για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Δείτε Επίσης

Σοβαρός τραυματισμός 33χρόνου σε τροχαίο

Αυτοκίνητο που οδηγούσε 33 χρόνος, εξετράπη της πορείας του στο δρόμο από Ιωάννινα προς Πέραμα ...