Σάββατο , 15 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Άλλος ένας τραγικός θάνατος πυροσβέστη εν ώρα υπηρεσίας

Άλλος ένας τραγικός θάνατος πυροσβέστη εν ώρα υπηρεσίας

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκφράζει την λύπη της και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του 46χρονου συνάδελφου Αρχιπυροσβέστη, Ζαφειρόπουλου Ιωάννη, που έχασε με τραγικό τρόπο την ζωή του ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία. Μετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού παιδιών από νηπιαγωγείο, καθώς και των εκπαιδευτικών τους, στην περιοχή Απαλού στον Έβρο, όπου είχαν εγκλωβιστεί λόγω της πλημμύρας που προκλήθηκε από έντονες βροχοπτώσεις.

Η περιοχή του Έβρου είναι ξανά αντιμέτωπη με καταστροφικές πλημμύρες για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, δυστυχώς με μια ανθρώπινη απώλεια, αυτή τη φορά ενός πυροσβέστη, που θα προστεθεί στους εκατοντάδες νεκρούς από τις πλημμύρες προηγούμενων χρόνων (Εύβοια, Μάνδρα Αττικής).

Οι καιρικές συνθήκες -και ιδιαίτερα οι έντονες βροχοπτώσεις- εδώ και χρόνια γίνονται καταστροφικές, αφού δεν υπήρξαν πολιτικές ουσιαστικής πρόληψης από όλες τις κυβερνήσεις για την προστασία ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και περιβάλλοντος.

Ο άδικος θάνατος του συναδέλφου μας αποτελεί συνέχεια στον μακάβριο κατάλογο των θυμάτων των πυροσβεστών εν ώρα υπηρεσίας.

Όλα αυτά τα χρόνια η Ε.Α.Κ.Π. έχει αναδείξει τους κινδύνους και τις σοβαρές επιπτώσεις που υπάρχουν στην υγεία των πυροσβεστών κατά την εργασία.

Ακόμη όμως μέχρι και σήμερα υφίσταται πλήρη έλλειψη της πρόληψης με τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των κοινών παραγόντων που δημιουργούν τους επαγγελματικούς κινδύνους, για την προστασία της υγείας και της ζωής όλων των εργαζομένων στο Π.Σ.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...