Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Άμεση επαναφορά των σχολικών γευμάτων ζητά από την Κυβέρνηση το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Άμεση επαναφορά των σχολικών γευμάτων ζητά από την Κυβέρνηση το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σχετικά με τη διακοπή των σχολικών γευμάτων:

«Η κυβέρνηση ταΐζει τους επιχειρηματικούς ομίλους και κόβει το φαΐ των παιδιών μας

Προχθές το Υπουργείο Παιδείας έκοψε το φαγητό σε 185.000 παιδάκια. Το πρόγραμμα διανομής σχολικών γευμάτων σε πάνω από 1200 σχολεία διακόπηκε, με την αστεία δικαιολογία ότι καθυστερεί η έγκριση της νέας σύμβασης έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εξαίρεση σε αυτή την απόφαση δεν θα μπορούσαν να είναι και τα σχολεία της Θεσπρωτίας.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι, όταν η Κυβέρνηση θέλει να ταΐσει τους επιχειρηματικούς ομίλους, είναι ικανότατη και ταχύτατη, αλλά όταν πρόκειται -έστω ως ημίμετρο- για παροχή ανακούφισης ακόμη και φτωχών μικρών παιδιών, έχουμε ρυθμούς χελώνας, επιλεκτική γραφειοκρατία και ανικανότητα.

Εκτός αν η κυρία Κεραμέως έτρεχε τόσο καιρό για να βάλει την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια και δεν της έμεινε χρόνος για να ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Το πρόγραμμα διανομής σχολικών γευμάτων, παρά τις πολλές αδυναμίες και προβλήματα που έχει, έδινε ένα πιάτο φαΐ σε μικρά παιδιά, παιδιά φτωχών οικογενειών, που το έχουν ανάγκη.

Το υπουργείο παιδείας να λύσει ΑΜΕΣΑ το θέμα και να μην μείνει νηστικός ούτε ένας μαθητής.

Το πρόγραμμα να διευρυνθεί ώστε να καλύπτεται το σύνολο των μαθητών.»

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...