Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτική / Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων παίρνει θέση για την απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων παίρνει θέση για την απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Το αντιφασιστικό κίνημα και οι αγώνες των εργατών και της νεολαίας έστειλαν τους φασίστες στη φυλακή. Νικήσαμε και συνεχίζουμε!

Σήμερα ήταν μια ιστορική μέρα! Η Χρυσή Αυγή, οι φασίστες φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σατζάκ Λουκμάν, των δεκάδων δολοφονικών επιθέσεων στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, σε αντιφασίστες αγωνιστές, οι κήρυκες  του ρατσισμού, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας καταδικάστηκαν για αυτό που είναι: μια ναζιστική εγκληματική συμμορία!

Η θέση τους είναι στη φυλακή χωρίς αναστολή και χωρίς κανένα ελαφρυντικό!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων

– χαιρετίζει, την σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πόλη μας  και σε όλη την Ελλάδα. Δεκάδες χιλιάδες  διαδηλωτές έστειλαν το μήνυμα: οι Ναζί στην φυλακή.   

– Στέκεται με σεβασμό μπροστά στον εμβληματικό αγώνα της οικογένειας του Π Φύσσα, και ιδιαίτερα της Μάγδας Φύσσα που με το κουράγιο και την αποφασιστικότητά της, την ψυχή και τον αγώνα της γίνεται σύμβολο ενός ολόκληρου αγώνα

– Χαιρετίζει την τεράστια και επίμονη προσπάθεια όλων των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής για να λάμψει η αλήθεια και στο δικαστήριο και σε όλη την κοινωνία!

– Καταγγέλλει την δολοφονική επίθεση  των ΜΑΤ, και του αρχηγού τους Μ Χρυσοχοίδη, οι οποίοι έριξαν δεκάδες δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χρησιμοποίησαν κανόνια  νερού μέσα σε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι εγκλωβισμένοι σε τόσο μικρό χώρο κινδύνεψαν σοβαρά. Τόσο ήταν το μένος της κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό που αποφάσισε να χτυπήσει την μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση. Δεν θα τους περάσει. Απλά, φουντώνουν την λαϊκή οργή και σκάβουν το δικό τους λάκο!   

– Χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους και εργαζόμενους / ες που  χρόνια τώρα έδωσαν και δίνουν καθημερινά τις μάχες ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα της δίκης!! Τους εργάτες που έβαλαν μπροστά τα κοινά ταξικά τους συμφέροντα, στις διεκδικήσεις και τις απεργίες  και γύρισαν πίσω το δηλητήριο της διάσπασης σε “ντόπιους” και “ξένους”. Τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές που “έβαλαν” τα προσφυγόπουλα στα σχολεία σε κόντρα με το κλίμα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού. Τα κινήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτοί είναι που έδωσαν την μάχη με την Χρυσή Αυγή  και όχι ο αστικός πολιτικός κόσμος και το κράτος που την πρόβαλαν, την ανέχτηκαν, συνομιλούσαν μαζί της και την ενίσχυαν για να κάνει την βρώμικη δουλειά ενάντια στο κίνημα. Το αντιφασιστικό κίνημα ήταν που τους υποχρέωσε να της γυρίσουν την πλάτη. 

Η  απόφαση του δικαστηρίου δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με τον φασισμό και την ακροδεξιά, όμως, τώρα, δίνουμε την μάχη από καλύτερες θέσεις.  Για να δώσουμε το τελειωτικό κτύπημα στην επιχείρηση ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών, τους οποίους αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού και του εθνικισμού για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας. Για να υπερασπίσουμε τους πρόσφυγες και μετανάστες. Όσο ο καπιταλισμός βυθίζεται πιο πολύ στην κρίση του, όσο το “όραμα” που προσφέρει είναι η φτώχια, η ανεργία, η αρρώστια και ο θάνατος, τόσο θα στρέφεται στο τελευταίο του όπλο τον φασισμό για να επιβιώσει, για να συντρίψει τον λαό .

Συνεχίζουμε τον αγώνα! Ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και το αστικό πολιτικό σύστημα! Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης! Παλεύουμε για την υγεία, την παιδεία, τους μισθούς και τις συντάξεις, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Ενάντια στους αντιδραστικούς αστικούς ανταγωνισμούς, τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο. Για  μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση που δεν θα γεννάει πανδημίες, φτώχεια, φασισμό, ρατσισμό, πολέμους! 

Δείτε Επίσης

Ν.Ηλίας-Αποφασιστικά και συγκρουσιακά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  Από-Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-  Τις  θέσεις  του  κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ  αλλά  και σχόλια  για  πολιτικά , κοινωνικά  ...