Πέμπτη , 4 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αντιδράσεις εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τη διαχείριση των ΣΜΑ

Αντιδράσεις εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τη διαχείριση των ΣΜΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου που αφορούσαν στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων:

«Ούτε δικοί του ούτε του πατέρα του

Σε σχέση με τις δηλώσεις του κ. Καχριμάνη για τους ΣΜΑ, που τους έφτιαξε η Περιφέρεια, άρα πρέπει να εμπλακεί και στη διαχείριση τους, σε αντίθεση με τους  Δήμους που τους βρήκαν έτοιμους και γι αυτό συζητάνε τόσο καιρό και δεν μπορούν συνεννοηθούν για τη διαχείριση, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι:

Ο κ. Περιφερειάρχης επιμένει να ξεχνά ότι οι ΣΜΑ έγιναν από χρήματα του Ελληνικού λαού, ο οποίος θα ξανακληθεί να πληρώσει, είτε μέσω των Δήμων είτε μέσω της Περιφέρειας, σε περίπτωση που η Ε.Ε. επιβάλλει πρόστιμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στον κ. Περιφερειάρχη ανήκει ο ρόλος του επίσημου εισπράκτορα της ΤΕΡΝΑ για τον “κεφαλικό  φόρο” που πληρώνουν οι Δήμοι της περιοχής στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, για τον οποίο διαμεσολάβησε η Περιφέρεια να επιβληθεί, με όρους βέβαια που οι Δήμοι αποδέχτηκαν.

Τώρα που οι ΣΜΑ θα παραδοθούν σε ιδιώτες, δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν τελικά οι εργολάβοι, που ετοιμάζονται να τους πάρουν,  προτιμήσουν την Περιφέρεια Ηπείρου για φοροεισπράκτορα και όχι τους Δήμους.

Αυτό είναι το κίνητρο για αλλαγή στο καθεστώς του ΦΟΔΣΑ, που κινεί μια σειρά Δημάρχων, οι οποίοι έχουν δώσει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως ο  Δήμαρχος Ιωαννιτών, να εφευρίσκουν “προβλήματα χημείας” ή άλλους επαναστατικούς λεονταρισμούς, σαν αυτούς που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Ζίτσας, για να λύσει δήθεν το πρόβλημα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ως μη όφειλε.»

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...