Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Απάντηση του Δήμου Ιωαννιτών, στο Θωμά Μπέγκα

Απάντηση του Δήμου Ιωαννιτών, στο Θωμά Μπέγκα

Απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του πρώην δημάρχου Θωμά Μπέγκα, σχετικά με την διαβούλευση της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης που αφορά την λίμνη Παμβώτιδα  και το λεκανοπέδιο, δίνει με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή. Μεταξύ άλλων αναγνωρίζει ουσιαστικά πως υπήρξε καθυστέρηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής στη σύνταξη μιας πρότασης  και αναφέρει πως δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και σήμερα από τα Γιάννενα, ο υφυπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς έδωσε παράταση στην καταλυτική ημερομηνία για τις προτάσεις!!! Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών Θωμάς Μπέγκας για μία ακόμη φορά βιάστηκε. Και βιάστηκε εις διπλούν.

Από τη μία είδε αδράνεια της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την Ειδική Περιβαλλοντική για την λίμνη και το λεκανοπέδιο και από την άλλη κενό εξουσίας στο Δήμο.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί υποχρέωσή της να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

-Η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για την Παμβώτιδα και το λεκανοπέδιο τυγχάνει της απαραίτητης επεξεργασίας από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Πρόκειται για ένα πολυσέλιδο κείμενο το οποίο μελετάται στο σύνολό του και με μεγάλη προσοχή. Με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας η πρόταση των υπηρεσιών και η πολιτική θέση της Δημοτικής Αρχής θα τεθούν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο χρόνος δεν εξαντλείται στο τέλος του μήνα καθώς ήδη σήμερα από τα Γιάννενα ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση.

-Ο Δήμος Ιωαννιτών εξακολουθεί να λειτουργεί θεσμικά χωρίς να έχει ανασταλεί καμία δραστηριότητα, κανένα έργο, καμία καθημερινή παρέμβαση. Ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» και η παράταξή του, επί τρία και πλέον χρόνια προέβαιναν στην πιο σκληρή αντιπολίτευση επιδιώκοντας να βάλουν φρένο σε σημαντικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής. Όψιμα λοιπόν ο πρώην δήμαρχος τείνει «χείρα» συνεργασίας. Και υποκριτικά. Βιάζεται. Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο και ως τότε η Δημοτική Αρχή του συνιστά υπομονή.

Η ασθένεια του Δημάρχου έγινε γνωστή από τον ίδιο και αντιμετωπίζεται με σεβασμό από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Είναι θέμα που δείχνει το επίπεδο πολιτισμού και αγωγής του καθενός. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο..”

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...