Κυριακή , 11 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Απάντηση της Δημοτικής Αρχής προς την Ένωση Πολιτών

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής προς την Ένωση Πολιτών

Η Δημοτική Αρχή, απαντώντας στην τελευταία ανακοίνωση της Ενότητας Πολιτών-Νέα Γιάννενα, αναφέρει τα εξής:

«Στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η πόλη ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αποδεικνύει ότι βρίσκεται απομονωμένος στον δικό του μικρόκοσμο.

Επέλεξε να επιτεθεί στον Δήμαρχο με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς που απέχουν μακράν από τον πολιτικό πολιτισμό και την ευγένεια που ευαγγελίζεται.

Σκιαμαχεί.

Για την ουσία του θέματος, ο κ. Μπέγκας φαίνεται ότι δεν συνομίλησε και δεν ενημερώθηκε ούτε από τους συνεργάτες του που μετείχαν στις συσκέψεις ώστε να λυθεί το ζήτημα των ιδιοκτησιών στο Σταυράκι και την ευρύτερη περιοχή.

Εάν τους είχε ρωτήσει θα γνώριζε ποια ήταν η πρόταση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής και θα απέφευγε να ψεύδεται δημοσίως.

Αδιάψευστος μάρτυρας της θέσης της Δημοτικής Αρχής είναι η γραπτή εισήγηση που κατατέθηκε από τη Νομική Υπηρεσία. Μάρτυρες οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων και οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου που παραβρέθηκαν, με ορισμένους μάλιστα να εξάρουν την διαδικασία στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μπέγκας επανέρχεται στο θέμα του βιολογικού. Έχει απαντηθεί ουκ ολίγες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και μία τελευταία.

Οι δικαστικές διαμάχες από πέντε εταιρίες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό ανάγονται στη δική του θητεία, επί αποφάσεων που έλαβαν οι επιτροπές και το Διοικητικό Συμβούλιο όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος στη ΔΕΥΑΙ. Οι  εταιρίες όπως δημόσια έχει δηλώσει ο πρώην δήμαρχος υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Το γνωρίζει άλλωστε από την επαγγελματική του ιδιότητα.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε την διαδικασία και απέστειλε τον ογκωδέστατο φάκελο του έργου στο Ελεγκτικό με την ελπίδα ότι δεν θα προκύψουν άλλα λάθη από διαδικασίες που έγιναν κατά το παρελθόν και μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω καθυστερήσεις.

Η παράταξη του κ. Μπέγκα δέσμια στο παρελθόν της καταδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι πρόθεσή της είναι η στασιμότητα και η οπισθοδρόμηση.

Δεν θα τα καταφέρει.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που εγείρονται, προχωρά με στόχο να προσφέρει στους πολίτες όσα δικαιούνται, ν’ αλλάξει τα Γιάννενα.»

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...