Παρασκευή , 25 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Σε κινητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων καλεί το Σωματείο Μουσικών Ν. Ιωαννίνων από κοινού με το Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού την Παρασκευή 9 Απρίλη, στις 12:00 μ.μ., σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολουθεί:

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Οι μουσικοί -ένα χρόνο τώρα- βρισκόμαστε χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, με αβέβαιο μέλλον για εμάς και τις οικογένειές μας. Τα lockdown έχουν τσακίσει τις ζωές μας, χωρίς να προσφέρουν καμιά ουσιαστική προστασία από την πανδημία. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει, καθώς δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία των παιδιών μας και στα μέσα μεταφοράς. Με μοναδικό μέτρο την ατομική ευθύνη και τα επιδόματα φτώχειας, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Ένα μέρος του κλάδου μας έμεινε χωρίς καμία στήριξη και η κυβέρνηση, με το μητρώο καλλιτεχνών, για το οποίο μας θέλει συνυπεύθυνους, με την λεπτομερή καταγραφή του χώρου και του αριθμού των εργαζομένων, θέλει να πετύχει την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών μας δικαιωμάτων, που είχαν κατακτηθεί και ισχύουν σε λίγους χώρους ακόμα. Είναι η αντίληψη πως ο σύγχρονος καλλιτέχνης πρέπει να είναι εργοδότης και μάνατζερ του εαυτού του.

Οι αγώνες που οργανώσαμε είχαν αποτέλεσμα. Με τις κινητοποιήσεις μας οι μουσικοί στα Γιάννενα, αλλά και σε όλη τη χώρα, απαιτήσαμε και κερδίσαμε μέτρα επιβίωσης για τους εργαζόμενους του κλάδου μας, μέτρα για την υγεία τη δικιά μας και των οικογενειών μας. Έχουμε πικρή εμπειρία απ’ τα περσινά πρωτόκολλα ανοίγματος του τουρισμού και του επισιτισμού, που είχαν ως μοναδικό στόχο τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των αερομεταφορέων, ενώ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ήταν ελάχιστες. Σήμερα μοιράζουν ξανά εκατομμύρια στους εργοδότες και για μας σχεδιάζουν ξανά ψίχουλα, φτώχεια και ανεργία.

Μπροστά στην επαναλειτουργία των χώρων εργασίας μας, μοναδικό όπλο μας απέναντι στην επίθεση, που θα δεχθούν τα δικαιώματά μας, είναι η συμμετοχή στο σωματείο μας, η οργάνωση της πάλης μας και ο συλλογικός μας αγώνας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε:

  • Μέτρα προστασίας της υγείας μας και των οικογενειών μας.
  • Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας στα μέτρα στήριξης.
  • Άνοιγμα των χώρων του Πολιτισμού και των πολιτιστικών εκδηλώσεων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Κανένας συνάδελφος χωρίς μεροκάματο.

Οργανώνουμε ξανά την κινητοποίησή μας μαζί με τους συναδέλφους εργαζόμενους του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, με τους οποίους έχουμε κοινά προβλήματα, και καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Απρίλη, στις 12:00 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.»

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...