Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της Περιφερειακής Αρχής, όπως διευκρινίζεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου απέδειξε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου -για ακόμα μια φορά- την αδυναμία της να επιχειρηματολογήσει απέναντι σε οποιαδήποτε στοιχειοθετημένη κριτική.

Σε μια συνεδρίαση, όπου ο Περιφερειάρχης «ξέχασε» το γεγονός ότι 10 από τους 18 Δήμους της Ηπείρου έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της βροχής και παινευόταν για το τεχνικό του Πρόγραμμα, σε μια συνεδρίαση, όπου το γεγονός ότι η κακοκαιρία δεν έπληξε την περιοχή μας όσο άλλες περιοχές εμφανίστηκε σαν επιτυχία της Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειακή Αρχή αντιμετώπισε με ειρωνείες την εμπεριστατωμένη τοποθέτηση και την καταψήφιση της αναμόρφωσης του Τεχνικού Προγράμματος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έφτασε να κλείσει το μικρόφωνο του Περιφερειακού Συμβούλου Κ. Κωτσαντή, όταν έκρινε ότι είναι «εκτός θέματος» στην τοποθέτησή του για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Αυτό που ενόχλησε στην πραγματικότητα ήταν η εμπεριστατωμένη κριτική, με την οποία ο Περιφερειακός Σύμβουλος αναδείκνυε μέσα από τα οικονομικά στοιχεία της Περιφέρειας την ταύτισή της με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Νωρίτερα, άλλος Περιφερειακός Σύμβουλος, για να κρύψει την έλλειψη απαντήσεων στα ζητήματα που έθεσε η “Λαϊκή Συσπείρωση”, διατείνονταν ότι το ΚΚΕ δεν δικαιούται να ζητά τη λήψη μέτρων για την πανδημία, γιατί κάνει συγκεντρώσεις. Βέβαια, αφού έχει όλες τις ιχνηλατήσεις η Περιφέρεια Ηπείρου, καλό θα ήταν να μας πει και πόσοι διαδηλωτές κόλλησαν από τη συμμετοχή τους σε πορείες ή διαμαρτυρίες.

Την ίδια στιγμή βέβαια, για να καθυστερήσει την κριτική για το «νοικοκυριό» που έχει η Περιφέρεια στα έργα της, ζήτησε εξ ονόματος του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ένα μήνα προθεσμία, για να γίνει η συνεδρίαση του θέματος των Σταθμών Μεταφόρτωσης, ώστε να παραδοθούν τα έγγραφα που «αδυνατεί» να συγκεντρώσει και τα οποία έχει ζητήσει από τις 14 Ιανουαρίου η «Λαϊκή Συσπείρωση». 

Οι υβριστικές συμπεριφορές και η αντιδημοκρατική νοοτροπία μιας Περιφερειακής Αρχής που δυσκολεύεται να «ανεχτεί» οποιαδήποτε φωνή υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, βρίσκουν καταφύγιο στις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για να αποστεώνεται οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία. Σε αυτό το πλαίσιο εξέχοντα ρόλο παίζει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, ο οποίος δεν ακούει και δεν βλέπει καμία προσβλητική έκφραση του Περιφερειάρχη, δεν προστατεύει ούτε το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας, που θα μπορούσε να έχει ένα πολιτικό όργανο.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...