Πέμπτη , 24 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / «Ασυδοσία των φαρμακευτικών πολυεθνικών και ανυπαρξία δημόσιων μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», η εικόνα που περιγράφει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

«Ασυδοσία των φαρμακευτικών πολυεθνικών και ανυπαρξία δημόσιων μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας», η εικόνα που περιγράφει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων αναφορικά με την απώλεια δόσεων του εμβολίου κατά του Covid-19 για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας σε μονάδες υγείας της πόλης:

«Προχθές «αποσύρθηκαν» 75 φιαλίδια εμβολίων αυτή την φορά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Λίγες μέρες πριν είχαμε την «απόσυρση» 36 φιαλιδίων στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων. Συνολικά χάθηκαν 555 δόσεις εμβολίων από τις ελάχιστες που έχουν πραγματοποιηθεί στο νομό μας, ως αποτέλεσμα της ομηρίας των λαών της Ευρώπης από την ασυδοσία των φαρμακευτικών πολυεθνικών και την ανυπαρξία δημόσιων μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Οι αποκαλύψεις αγωνιστών υγειονομικών πρέπει να πολλαπλασιαστούν, να δυναμώσουν. Τώρα πρέπει να βγουν τα «άπλυτα» της πολιτικής της κυβέρνησης στην φόρα. Καμία συγκάλυψη, καμία ωραιοποίηση της τραγικής κατάστασης του δημόσιου συστήματος υγείας. Η ατομική ευθύνη δεν μπορεί να αξιοποιείται ως προπέτασμα καπνού για να κρυφτούν οι κρατικές ευθύνες.

Τα γεγονότα εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τα φερέφωνά της, που με μόνο 4% εμβολιασμένου πληθυσμού πανηγυρίζουν για την «τελική ευθεία» στην αντιμετώπιση της πανδημίας την ώρα που αυτή γιγαντώνεται γι’ ακόμη μια φορά.

Αντί να επιδίδονται στην επικοινωνιακή διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας, το ελάχιστο που έχουν να πράξουν είναι να ικανοποιήσουν άμεσα τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, που όχι μόνο αγνοούν, αλλά προσπαθούν και να φιμώσουν.»

Δείτε Επίσης

Οι παρεμβάσεις του Θωμά Μπέγκα στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων

Το τελευταίο αντίο στον Φίλιππο Τσουμάνη και από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου απηύθυνε ο ...