Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Bild: «Οι Έλληνες καταθέτες θέλουν να σηκώσουν τις οικονομίες τους»

Bild: «Οι Έλληνες καταθέτες θέλουν να σηκώσουν τις οικονομίες τους»

Με νέο δημοσίευμά της η Bild «πλήττει» την Ελλάδα

ures-trapeza-ellada-708

Δεν έχουν τέλος τα ανθελληνικά δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία καθημερινά «χτυπάει» τη χώρα μας. Σήμερα, σε εκτενές άρθρο της κατακεραυνώνει αρχικά την ελληνική κυβέρνηση για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε στους εταίρους, ενώ δημοσιεύει και μία εικόνα από την Αθήνα με συνταξιούχους που σχηματίζουν ουρά έξω από τράπεζα. Μάλιστα, τη φωτογραφία συνοδεύει η προβοκατόρικη λεζάντα «Από εδώ οι Έλληνες καταθέτες θέλουν να σηκώσουν τις οικονομίες τους».

«Συνωστισμός σε ελληνικές τράπεζες», σχολιάζει στο σχετικό άρθρο της η Bild. Έλληνας ειδικός σε χρηματοπιστωτικά θέματα υποστηρίζει στη γερμανική εφημερίδα ότι πολλοί Ελληνες, υπό τον φόβο ότι τελικά η χώρα τους θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Ο δημοσιογράφος της Bild αναφέρει πως μίλησε με Έλληνες πολίτες, οι οποίοι ανέφεραν πως σκέφτονται να διαχειριστούν τα χρήματά τους. Από τα πυρά της Bild δεν ξεφεύγει η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «η Ευρώπη χρειάστηκε να περιμένει μία ολόκληρη εβδομάδα γι” αυτή τη λίστα» και συνεχίζει «έτσι θα κάνουν οι Έλληνες οικονομία». Ο αρθρογράφος αναφέρει πως ο χρόνος τρέχει και η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγκη από χρήματα για να αποπληρώσει τα δάνεια και το χρέος της.
Παράλληλα, κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή και την επιδίωξη της Ελλάδας να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους πιστωτές της.

bild trapezes

 

bild-1 trapezes

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments