Τετάρτη , 18 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Bloomberg: Κραχ στην Αθήνα τον Μάρτιο

Bloomberg: Κραχ στην Αθήνα τον Μάρτιο

adeiatsepi1Η άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να λάβει περισσότερα δάνεια διάσωσης μπορεί να οδηγήσει σε ένα κραχ ρευστότητας ακόμα και στην αρχή του επόμενου μήνα, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Αν δεν αυξηθεί το όριο των 15 δισ. ευρώ για τα έντοκα γραμμάτια, η κυβέρνηση μπορεί να στερέψει από χρήματα ακόμα και στις 25 Φεβρουαρίου, είπε μια από τις πηγές.

Πριν από τρεις εβδομάδες ξένοι αξιωματούχοι εκτιμούσαν ότι η χώρα μπορεί να αντέξει ως τα μέσα του έτους.

Με τους Έλληνες πολίτες να αποσύρουν καταθέσεις και να καθυστερούν την πληρωμή φόρων, ο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι σε θέση να αντέξει μόνο για μερικές εβδομάδες ακόμα με την χρήση πόρων από τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης και την καθυστέρηση πληρωμών σε προμηθευτές, προειδοποίησε η πηγή.

Ως το τέλος Μαρτίου μπορεί να είναι αντιμέτωπος με αποφάσεις ζωής ή θανάτου: να αποδεχτεί μια γραμμή διάσωσης με όρους που έχει απορρίψει ή να εγκαταλείψει το ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Γερμανό ομόλογο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον χρόνο που έχει στην διάθεση του να τελειώνει.

Η Άγγελα Μέρκελ περιμένει ότι οι Έλληνες θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης και είναι έτοιμη να περιμένει μέχρι τον Μάιο ώσπου να «λυγίσει» ο Τσίπρας, ανέφερε την Τρίτη πρόσωπο που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης της Καγκελαρίου.

«Η πιο χαλαρή στάση που επιδεικνύουν οι αγορές τελευταία απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι δικαιολογημένη» έγραψε σε πελάτες ο Stephen Lewis, οικονομολόγος στην ADM Investor Services στο Λονδίνο.«Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάποια προοπτική συμφωνίας με τους πιστωτές, δύσκολα θα περιμένει ως το τέλος του μήνα και να δει τι θα γίνει μετά» πρόσθεσε.

nooz.gr

Δείτε Επίσης

Σφοδρή χαλαζόπτωση σε περιοχές του λεκανοπεδίου

Μια απίστευτα δυνατή χαλαζόπτωση,σημειώνεται αυτή την ώρα σε περιοχές του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων. Το χαλάζι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments