Δευτέρα , 5 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Χ. Μηλιώνης στο Δ/Ρ: : «Είμαστε σε αυξημένο συναγερμό. Τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείσουν. Ας αυτοπεριοριστούμε όλοι..»

Χ. Μηλιώνης στο Δ/Ρ: : «Είμαστε σε αυξημένο συναγερμό. Τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείσουν. Ας αυτοπεριοριστούμε όλοι..»

Ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χαράλαμπος Μηλιώνης, ο οποίος μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων στην εκπομπή της Βίκυς Μιχέλη “Στα σημεία των καιρών”, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υπογραμμίζοντας ότι το νοσοκομείο έχει φτάσει σχεδόν στα όρια των δυνατοτήτων του παρά το γεγονός ότι λειτουργούν δύο μονάδες για τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

Τα τελευταία 24ωρα νοσηλεύονται και στις δύο Μονάδες Λοιμωδών 19 συνολικά ασθενείς. Οι 13 νοσηλεύονται στην πρώτη και έξι στη δεύτερη. Δύο ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με την κατάστασή τους να είναι σοβαρή αλλά σταθερή.

Δύο ασθενείς έχουν διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και έξι πλέον νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών. Ο αριθμός είναι από τους μεγαλύτερους που καταγράφονται από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα στην περιοχή και συνδέεται απόλυτα με την συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

«Εξακολουθούμε να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και να είμαστε σε αυξημένο συναγερμό», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Όπως τόνισε ο κ. Μηλιώνης, για τους υγειονομικούς και τους γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης έχει μεγάλη σημασία οι διαστάσεις της πανδημίας να μην ξεπεράσουν τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε θα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα.«Βλέπουμε εστίες υπερμετάδοσης, όπως είναι οι δομές και οι κοινωνικές εκδηλώσεις», υπογράμμισε ο κ. Μηλιώνης σημειώνοντας ότι μπορεί να έχει γίνει προετοιμασία στα νοσοκομεία αλλά οι δυνατότητές τους δεν είναι απεριόριστες.

Ακούστε το ηχητικό εδώ.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...