Σάββατο , 26 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Χ.Σπανού(Ειδική παθολόγος)- “Εικόνες” για την πανδημία και τους εμβολιασμούς στην Κύπρο. Οι τρεις ομάδες πολιτών που έχουν επιφυλάξεις ή αρνούνται τον εμβολιασμό.

Χ.Σπανού(Ειδική παθολόγος)- “Εικόνες” για την πανδημία και τους εμβολιασμούς στην Κύπρο. Οι τρεις ομάδες πολιτών που έχουν επιφυλάξεις ή αρνούνται τον εμβολιασμό.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Την εικόνα , όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας ,το θέμα των εμβολιασμών και τις απόψεις που διαχέονται στην Κύπρο , μετέφερε η Χάρη Ν. Σπανού (ειδική παθολόγος, εργαζόμενη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Λευκωσία) σε συνέντευξή της(Ηχητικό ΕΔΩ)στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Τόνισε πως είναι εμβολιασμένο το 40% του πληθυσμού τουλάχιστον με την πρώτη δόση και εκτίμησε ότι “δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά από αυτό που ονομάζεται ανοσιακό τείχος”

Προσδιόρισε ως αιτίες την πρακτική και τις αντιλήψεις δύο πλευρών .Της Πολιτείας “η οποία εφήρμοσε ένα αρκετά κακό σύστημα” και την πλευρά εκείνων των πολιτών που “έχουν μεγάλη δόση πληροφοριών αλλά όχι γνώση”

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε τρεις ομάδες ανθρώπων που δεν είναι πρόθυμοι ,ή αρνούνται , να εμβολιαστούν για τις οποίες είπε, “δεν θέλω να τους χαρακτηρίσω , δεν θέλω να τους στιγματίσω,να τους περιγράψω θέλω , για να τους πλησιάσω, ομάδες που είναι και εντελώς ανομοιογενείς μεταξύ τους:

α)”Η ομάδα των νέων κυρίως η οποία θεωρεί ότι είναι άτρωτη , η οποία πιστεύει ότι δεν μπορεί να νοσήσει η ίδια και δεν πολυκαταλαβαίνει ότι μπορεί να μεταδώσει την νόσο ,αν αρρωστήσει ,στους παππούδες , στις γιαγιάδες , στον περιπτερά που είναι 70, 80 χρόνων”

β)”Έχουμε μια άλλη ομάδα η οποία εκκινείται από εκκλησιαστικούς κύκλους ,επικρατούν εκεί θεωρίες συνωμοσίας , τσιπάκια ,σατανικά πράγματα ,στα όρια του παραλόγου ,αλλά διανθισμένη η εκδοχή αυτή με επιστημονικοφανή  στοιχεία”

γ)” Η τρίτη ομάδα η οποία δυστυχώς είναι και αρκετά ισχυρή ,είναι η ομάδα η οποία προέρχεται κυρίως από τους χώρους της αριστεράς , του αναρχισμού , και των εναλλακτικών,προοδευτικών κινημάτων , η οποία έχει μπερδέψει την υπόθεση της πανδημίας με τους μηχανισμούς Lock Down ,εγκλεισμού δηλαδή , οι οποίοι επιβλήθηκαν , ή με τα λάθη τα οποία έχουν κάνει οι εξουσίες παγκοσμίως , η δεν έχουν κάνει”.

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...