Πέμπτη , 24 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κατερίνα Γκόγκου!

Χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κατερίνα Γκόγκου!

Η Ελλάδα είναι η πρώτη παγκόσμια δύναμη στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων κωπηλασίας κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια κι ένα χάλκινο κατά την σημερινή τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Μοναδικές στιγμές προσέφεραν σήμερα τα γαλανόλευκα κουπιά στην αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην ιταλική λίμνη φτάνοντας στην κατάκτηση τριων χρυσών μεταλλίων κάτι που καμία άλλη από τις 51 χώρες που πήραν μέρος δεν κατάφερε, καθώς κι ένα χάλκινο μετάλλιο το μοναδικό που ήρθε από ανδρικό πλήρωμα αφού και τα τρια χρυσά είχαν άρωμα γυναίκας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρια χρυσά πληρώματα είχαν θριαμβεύσει πριν δυο μήνες στο ίδιο κωπηλατοδρόμιο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων και επιβεβαίωσαν και παγκόσμια πλέον την ανωτερότητά τους από τις αντιπάλους τους.

Χρυσή παγκόσμια και με μεγάλη διαφορά που έφτασε σχεδόν τα 6 δευτερόλεπτα η Κατερινα Γκόγκου θριάμβευσε στο τελικό του σκιφ Νεανίδων με χρόνο 7:35.64 αφήνοντας πίσω την Ιταλίδα Σπιριτο (7:41.09) και 3η την Ελβετίδα Κιουεν (7:41.91) .

H  Σοφία Δαλιδου-Στυλιανη Νατσιουλα έγραψαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βαρεζε αφού κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο τελικό του διπλού σκιφ με χρόνο 6:57.40 που αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ αφήνοντας στη 2η θέση την ιταλική βάρκα (7:02.60) και 3η την γερμανική (7:03.15).

Εξαιρετικές Ιωάννα Ασβεστα και Ελβιρα Αργυράκη που έφεραν το πρώτο χρυσό χρονικά πέφτοντας πρώτες στο τερματισμό του τελικού της δικώπου νεανίδων με χρόνο 7:16.95 αφήνοντας 2η την ιταλική βάρκα που ήταν συνεχώς μπροστά μέχρι τα 1500μ. με 7:17.45 και 3η τη γερμανική με χρόνο 7:26.40.

Δείτε Επίσης

Σοβαρός τραυματισμός 33χρόνου σε τροχαίο

Αυτοκίνητο που οδηγούσε 33 χρόνος, εξετράπη της πορείας του στο δρόμο από Ιωάννινα προς Πέραμα ...