Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Δ.Σταθόπουλος (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος)-Δεν μπορεί να υπάρχει κάμερα σε ένα γραφείο ενός συνδικάτου. Παράδοξο αυτός που καταγγέλλει να απολογείται.

Δ.Σταθόπουλος (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος)-Δεν μπορεί να υπάρχει κάμερα σε ένα γραφείο ενός συνδικάτου. Παράδοξο αυτός που καταγγέλλει να απολογείται.

Από :  Γιώργος  Γκόντζος([email protected])– “Αυτό   είναι το  παράδοξο της υπόθεσης.Αυτός που έχει καταγγείλει  το γεγονός  βρέθηκε απολογούμενος ,επί της ουσίας απολογείται γιατί   αποκάλυψε το θέμα…Όλα  αυτά προσβάλλουν ευθέως την προσωπικότητα και την ιδιωτικότητα των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος και όχι μόνο  των συνδικαλιστών..” . Αυτά υπογράμμισε ο Δημήτρης Σταθόπουλος Πρόεδρος  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος   σε  συνέντευξή του  (Ηχητικό ΕΔΩ), στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, με αφορμή το γεγονός της κλήσης σε απολογία  του Πρόεδρου της Ένωσης Πυροσβεστών Ιωαννίνων  για την αποκάλυψη,της τοποθέτησης κάμερας στο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων και  δημοσιοποίησης της μήνυσης κατά παντός  υπευθύνου.

Ο Δ.Σταθόπουλος υπενθύμισε  το σκηνικό (Δεκέμβριος 2019)  και την σχετική καταγγελία  της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Πυροσβεστών στην  οποία  αναφερόταν μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Για τους σκοπούς της παρακολούθησης είχαν τοποθετηθεί κρυφά κάμερες με δυνατότητα καταγραφής εικόνας και ήχου. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι στο χώρο των τερματικών μηχανημάτων του ΠΕΚΕ Ηπείρου που βρίσκεται μεταξύ του ΠΕΚΕ και των γραφείων της Ένωσης Ηπείρου είχε εγκατασταθεί στην γυψοσανίδα προς την πλευρά των γραφείων της Ένωσης κάμερα με δυνατότητα καταγραφής ήχου  επιμελώς κρυμμένη και σε λειτουργία.»

Διατύπωσε τη εκτίμηση ότι «ήταν λάθος της διοίκησης να καλέσει  σε απολογία αυτόν που κατήγγειλε το γεγονός και πρόσθεσε: « Θα προχωρήσουμε στα δέοντα.Είναι θέμα εξαιρετικά σοβαρό.Εμείς δεν θα εφησυχάσουμε.Δεν μπορεί να υπάρχει κάμερα σε ένα γραφείο  ενός συνδικάτου και να τα μαθαίνει δεν ξέρουμε , ο Διοικητής , ο Υπαρχηγός , ο Αρχηγός, να μαθαίνει  τι λέμε εκεί μέσα ο οποιοσδήποτε…Δεν θα δεχτούμε καμία προσπάθεια συγκάλυψης  ή υποβάθμισης του θέματος  για οποιονδήποτε λόγο»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...