Τετάρτη , 7 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Η ΔΑΣ ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων προτρέπει σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων προτρέπει σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων αναφέρει τα εξής:

«Καμιά συμμετοχή σε ηλεκτρονική ψηφοφορία

ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές – παρωδία για αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια

Με πραξικοπηματική τροπολογία τουκ. Θεοδωρικάκου, σε νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης, η κυβέρνηση ψήφισε την ηλεκτρονική ψήφο για την εκλογή ανάδειξης των εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια των δήμων.

Σε συνέχεια της κ. Κεραμέως που πρώτη προσπάθησε να εφαρμόσει την ηλεκτρονική ψήφο στους εκπαιδευτικούς αλλά η αποχή του κλάδου από την διαδικασία που ξεπέρασε το 90%  έδωσαν το πρώτο δυνατό χαστούκι στον «εκσυγχρονισμό» των συνδικαλιστικών ελευθεριώνπου επιχειρεί η κυβέρνηση, έρχεται με νόμο ο κ. Θεοδωρικάκς,να τσακίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματαώστε να μπορεί το κράτος να παρεμβαίνει στη λειτουργία και τη δράση των σωματείων.

Τον απαξιωμένο ρόλο των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια των δήμων, τώρα τον θέλουν και ελεγχόμενο! Η επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού όπως  ίδιος δήλωσε, να εφαρμόσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές ανάδειξης των εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι τα «προεόρτια» των εντολών που έχει λάβει από το κεφάλαιο για τους εργαζόμενους,για την επέκταση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις, στην απόφαση για τη λήψη απεργίας και στις εκλογές των σωματείων. Εντάσσεται σε ένα σχέδιο που ξεδιπλώνεται τα τελευταία χρόνια με την ψήφιση του νόμου για την παρεμπόδιση του δικαιώματος στην απεργία (Αχτσιόγλου – ΣΥΡΙΖΑ, 50%+1), τον πρόσφατο νόμο της ΝΔ για τις διαδηλώσεις, αλλά και τον συνδικαλιστικό νόμο που προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας. Η συγκεκριμένη επιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αποτελεί μέρος του συνδικαλιστικού νόμου που στόχο έχει να φιμώσει και τελικά να διαλύσει τη λειτουργία των μαχητικών συνδικάτων. Θέλουν τα σωματεία μας να μην έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν τη δράση τους για τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, την αλληλεγγύη τους σε άλλους κλάδους, τις λαϊκές διεκδικήσεις.

Αυτό που θέλουνείναι σωματεία σφραγίδες, γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, μαριονέτες της εκάστοτε κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία σημαίνει:

Κατάργηση της ιδιωτικότητας και της μυστικότητας της ψήφου

Κρατικός έλεγχος και νοθεία

Σωματεία σφραγίδες

Απομόνωση των εργαζομένων, ακύρωση κάθε ζωντανής επαφής και συζήτησης

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ δεν θα νομιμοποιήσει τέτοιες διαδικασίες, ταφόπλακας του εργατικού κινήματος και καλούμε όλες τις παρατάξεις να πράξουν το ίδιο όπως έκαναν οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ»

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...