Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΔΕΥΑΙ: Τρεις προτάσεις χρηματοδότησης έργων, στο ταμείο ανάκαμψης

ΔΕΥΑΙ: Τρεις προτάσεις χρηματοδότησης έργων, στο ταμείο ανάκαμψης

Τρεις προτάσεις χρηματοδότησης έργων ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ υπέβαλε η ΔΕΥΑΙ στο Ταμείο Ανάκαμψης μετά από την πρόσκληση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε θέματα υποδομών παροχής νερού, ψηφιακών υδρομέτρων και τηλεμετρίας.

Συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΙ υπέβαλε τις κάτωθι προτάσεις:

α) Προμήθεια και εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ασύρματων ψηφιακών υδρομέτρων παρακολούθησης δεδομένων οικιακών καταναλώσεων (Α΄ φάση), προϋπολογισμού 5,8 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόταση περιλαμβάνει την αντικατάσταση 15.000 παλαιών υδρομέτρων σε συνοικίες του κέντρου των Ιωαννίνων με σύγχρονα ψηφιακά υδρόμετρα τα οποία θα τηλεμεταδίδουν τις ενδείξεις τους και γενικότερα την κατάστασή τους σε ειδική πλατφόρμα ελέγχου στα γραφεία της ΔΕΥΑΙ. Έτσι, θα αποφεύγονται λάθη στην καταμέτρηση και θα εντοπίζονται αμέσως τυχόν δυσλειτουργίες ή διαρροές των υδρομέτρων. Σε Β΄ φάση θα ακολουθήσει υποβολή πρότασης για περισσότερα ψηφιακά υδρόμετρα με τελικό στόχο την κάλυψη όλου του Δήμου Ιωαννιτών.

β) Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης ΔΕ Παμβώτιδας με : Υποέργο 1: Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ηλιόκαλης, προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για αναβάθμιση και αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας μήκους 15 χιλιομέτρων περίπου καθώς και την κατασκευή 2 νέων δεξαμενών στην περιοχή και Υποέργο 2: Προμήθεια και Εγκατάσταση Αυτόματου Συστήματος Παρακολούθησης Παροχών Υδροληψιών Εξωτερικού Υδραγωγείου Δ.Ε. Παμβώτιδας (μεταφορά από το «Αντώνης Τρίτσης), προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ.

γ) Αναβάθμιση υποδομών ΔΕ Περάματος με υποέργο την Προμήθεια και Εγκατάσταση Αυτόματου Συστήματος Παρακολούθησης Παροχών Υδροληψιών Εξωτερικού Υδραγωγείου Δ.Ε. Περάματος (μεταφορά από το «Αντώνης Τρίτσης), προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ.

Οι εγκρίσεις των χρηματοδοτήσεων, τις οποίες όλοι ευχόμαστε, θα σημάνουν μια νέα εποχή για τη ΔΕΥΑΙ αφού θα της δώσουν τη δυνατότητα να βασίζεται στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες σε θέματα ύδρευσης και να μην υστερεί σε τίποτα από αντίστοιχες επιχειρήσεις των προηγμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...