Παρασκευή , 17 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Απασχόληση / ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ: Κατάρτιση 1.400 ανέργων στις εξαγωγές

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ: Κατάρτιση 1.400 ανέργων στις εξαγωγές

Την επαγγελματική κατάρτιση και συμβουλευτική υποστήριξη 1.400 άνεργων νέων, ώστε να εξελιχθούν σε στελέχη επιχειρήσεων, ικανά να εργαστούν για τη διεθνοποίηση και την περαιτέρω ενίσχυση των εξωστρεφών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο Βορειοελλαδικό Τόξο, ξεκινά από τον Μάρτιο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Το πρόγραμμα με τίτλο «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων ανέργων νέων ηλικίας 18-24 ετών στους τομείς του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων και της εφοδιαστικής αλυσίδας, στις τέσσερις περιφέρειες του Βορειοελλαδικού Τόξου (Ηπειρος, Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη)» έχει ως στόχο τη δημιουργία νέων στελεχών, με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες που θα συμβάλουν καταλυτικά τα επόμενα χρόνια στην περιφερειακή ανάπτυξη, μέσω της επιτυχημένης διασύνδεσης των εξωστρεφών μεταποιητικών επιχειρήσεων του Βορειοελλαδικού Τόξου με τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος φιλοδοξεί να εξειδικεύσει νέους για να εργαστούν στον εξαγωγικό τομέα

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος φιλοδοξεί να εξειδικεύσει νέους για να εργαστούν στον εξαγωγικό τομέα

Συγκεκριμένα, η κατάρτιση θα περιλαμβάνει: θεωρητική κατάρτιση σε οριζόντιες κυρίως δεξιότητες, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων σε όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελουμένων, τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Επίσης προβλέπεται πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελουμένων τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος (έως 150 ευρώ ανά ωφελούμενο) και υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων τους, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξή τους, στη συνέχεια, στην αγορά εργασίας.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης δηλώνει στο «Εθνος – Εργασία»:

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης

«Το Ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων, ανέργων νέων ηλικίας 18-24 ετών στους τομείς του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων και της εφοδιαστικής αλυσίδας, στις τέσσερις περιφέρειες του Βορειοελλαδικού Τόξου (Ηπειρος, Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη), αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ και του υπουργείου Εργασίας που στόχο έχει τη δημιουργία νέων στελεχών, με σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες τα οποία θα συμβάλουν καταλυτικά τα επόμενα χρόνια στην περιφερειακή ανάπτυξη. Αυτό θα γίνει μέσω της επιτυχημένης διασύνδεσης των εξωστρεφών μεταποιητικών επιχειρήσεων του Βορειοελλαδικού Τόξου με τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο ΣΒΒΕ, ως κατεξοχήν φορέας υποστήριξης της εξωστρεφούς μεταποιητικής δραστηριότητας σε ολόκληρο το Βορειοελλαδικό Τόξο, θα δημιουργήσει μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος 1.400 μεσαία και ανώτερα στελέχη, ικανά να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, εισφέροντας θετικά στη διεθνοποίηση και στην περαιτέρω ενίσχυση των εξωστρεφών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο Βορειοελλαδικό Τόξο.

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω σύμπραξης του ΣΒΒΕ με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΣΕΚΤ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Βασικό κριτήριο για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου από το Υπουργείο Εργασίας στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος απετέλεσε η πολύχρονη εμπειρία και η αποδεδειγμένη δυνατότητα του ΣΒΒΕ για την επιτυχημένη υλοποίηση του έργου.

Τέτοιου είδους δράσεις και πολιτικές έχουν πραγματικά χειροπιαστό αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις και την οικονομία, αφού, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος δημιουργείται η δυνατότητα απασχόλησης στις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος των ανέργων νέων που θα καταρτισθούν, σε μια εποχή κατά την οποία η νεανική ανεργία έχει ανέλθει σε δυσθεώρητα ποσοστά και η μόνη εργασιακή διέξοδος για τους νέους είναι η μετανάστευση».

Επίδομα 750€

Η δράση περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση 150 ωρών με προβλεπόμενο εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε νέο και ανά ώρα στα πέντε ευρώ (750€ συνολικά) συν 6,45% εργοδοτικές εισφορές (για την ασφαλιστική κάλυψη κατά τη διάρκεια της κατάρτισης).

 

Πηγή: Έθνος

Δείτε Επίσης

Κρίσιμες αποφάσεις Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Δ.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων

Με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Δ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία πραγματοποιήθηκε την ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of