Παρασκευή , 25 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτισμός / Διαδικτυακά σεμινάρια από τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας

Διαδικτυακά σεμινάρια από τη Σχολή Θεάτρου Ορφέας

Καταξιωμένοι εκπαιδευτές διδάσκουν δημιουργική γραφή, αγωγή προφορικού λόγου, θέατρο και θεατρικό παιχνίδι

Έναν κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων τα οποία έχουν στο επίκεντρο την υποκριτική τέχνη και τη θεατρική δημιουργία, διοργανώνει η Σχολή Θεάτρου «Ορφέας». Τα σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σε παιδαγωγούς, δασκάλους/εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται με το ανέβασμα παραστάσεων, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει γνώση γύρω από το θέατρο και την τηλεόραση γενικότερα. Διδάσκουν καταξιωμένοι δημιουργοί, ηθοποιοί, καθώς και εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού. Τα προσφερόμενα σεμινάρια είναι τα ακόλουθα:

asterclass Δημιουργικής Γραφής με τον μαιτρ των τηλεοπτικών και θεατρικών επιτυχιών Δημήτρη Αποστόλου με τίτλο «Από την άσπρη κόλλα στη μικρή οθόνη. Το σεμινάριο είναι οκτάωρης διάρκειας και στο πλαίσιό του θα αναπτυχθεί, μέσω ομαδικής δουλειάς, μία πρόταση προς κατάθεση σε διευθυντή μυθοπλασίας τηλεοπτικού σταθμού. Οι συμμετέχοντες θα λειτουργήσουν σαν σεναριακή ομάδα η οποία θα καταλήξει στην γραφή δύο πιλοτικών επεισοδίων σειράς, που θα παραδοθούν προς κριτική, παρατηρήσεις και… έγκριση.

Το σεμινάριο θα γίνει τα Σάββατα, 20 και 27 Φεβρουαρίου, ώρες 11.00 – 17.00. Κόστος 60 ευρώ.

Σεμινάριο Αγωγής Προφορικού Λόγου με τον γνωστό Γιαννιώτη ηθοποιό και τραγουδιστή Βασίλη Κονταξή. Απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται για την τεχνική ορθής χρήσης της φωνής είτε διότι εργάζονται, ή επειδή ασκούν διάφορες δραστηριότητες με αυτήν.  Το σεμινάριο είναι οκτάωρης διάρκειας και στο πλαίσιό του θα αναλυθούν, μεταξύ άλλων, η σχέση του σώματος ως φυσικού ηχείου με τη φωνή και η επίδραση του τρόπου ζωής μας στη φωνητική μας απόδοση, ενώ βαρύτητα θα δοθεί στις ιδιαιτερότητες της φωνής του κάθε συμμετέχοντος.

Το σεμινάριο θα γίνει στις 12, 19 και 26 Φεβρουαρίου και στις 5 Μαρτίου (ημέρα Παρασκευή), ώρες 17.00 – 19.00. Κόστος 60 ευρώ.

Σεμινάριο με θέμα «Εξερευνώντας το θεατρικό κείμενο με την μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού, με τους Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη και Χρήστο Χρήστου. Η εργασία θα γίνει πάνω στο έργο «Βασιλιάς Ληρ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να εμπλακούν στη δημιουργία θεατρικών παιχνιδιών τα οποία θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια ως εργαλείο και σε δικές τους θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά έργα και παρουσιάσεις.

Το σεμινάριο είναι διάρκειας εννέα ωρών. Θα γίνει στις 17 και 24 Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου (ημέρα Τετάρτη) ώρες 20.00 – 23.00. Κόστος 60 ευρώ.

***

Δηλώσεις συμμετοχής και για τα τρία σεμινάρια, τα οποία θα έχουν διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω της πλατφόρμας Zoom, γίνονται με αποστολή email στο [email protected] ή καλώντας στο τηλέφωνο: 6978047081. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε Επίσης

Προβολές από τις Νύχτες Πρεμιέρας, σήμερα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ...