Τετάρτη , 7 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Διαδήλωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας κατά της κυβερνητικής καταστολής σε βάρος των φοιτητών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Κιλκίς

Διαδήλωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας κατά της κυβερνητικής καταστολής σε βάρος των φοιτητών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Κιλκίς

Στον απόηχο της σημερινής κινητοποίησης συμπαράστασης στα φοιτητικά αιτήματα για ανάκληση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, το Εργατικό Κέντρο Άρτας εξέδωσε την εξής ανακοίνωσης:

«Μαζική και μαχητική απάντηση στην κυβερνητική καταστολή των αγώνων.

Σε μαζική καταδίκη της καταστολής σε βάρος των φοιτητών εξελίχθηκε η διαδήλωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας σήμερα, Τρίτη 23/2, το απόγευμα. Με τη συμμετοχή και των φοιτητών που βρίσκονται μακριά από τις κλειστές σχολές τους, οργανώθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς, με ομιλία από την Λαμπρίνα Σκορίλα, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Άρτας, και ακολούθησε πορεία στην Κεντρική αγορά.

Στην ομιλία της, η Λ. Σκορίλα στάθηκε στην ανάγκη να σηκωθεί θύελλα ανυποχώρητου αγώνα απέναντι στον άνεμο της καταστολής και του χτυπήματος των λαϊκών αγώνων, στην ανάγκη να ξεσκεπαστούν οι πραγματικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης, που θέλει να επιβάλλει ένα πανεπιστήμιο «Ανώνυμη Εταιρεία», ένα πανεπιστήμιο όπου η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για τον λαό.

Το ταξικό εργατικό κίνημα και το Εργατικό Κέντρο Άρτας στηρίζουν τους αγώνες των παιδιών του και σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθεί την μετατροπή της πανδημίας σε όχημα για την αντιλαϊκή επέλαση.» 

Δείτε Επίσης

Βραβείο καλύτερης σχολικής εφημερίδας, για το ΣΤ1 του 2ου Δημοτικού Ελεούσας, με θέμα τον ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ-Μιλούν ο διευθυντής , ο υπεύθυνος δάσκαλος και οι μαθητές -τριες.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Η επιλογή  του  θέματος εξαιρετική.Η συλλογική  προσπάθεια υποδειγματική.Και  η “ανταμοιβή” που ...