Τρίτη , 30 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / «Διακοσμητικός πλέον ο ρόλος των δημοτικών συμβουλίων» σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων

«Διακοσμητικός πλέον ο ρόλος των δημοτικών συμβουλίων» σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, αναφέρονται συνοπτικά τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, στο όνομα μιας δήθεν ‘’κυβερνησιμότητας’’, κατήργησε το προηγούμενο διάστημα τις διατάξεις του νόμου «Κλεισθένης Ι», που σκοπό είχαν την προαγωγή των συνεργασιών και των συνεργειών ανάμεσα στις παρατάξεις προς όφελος των πολιτών. Με τη διαδοχική νομοθέτηση μεταφοράς αρμοδιοτήτων στις οικονομικές επιτροπές των Δήμων έχει μετατρέψει τα δημοτικά συμβούλια σε διακοσμητικά στοιχεία, χωρίς καμία πλέον αρμοδιότητα.

Η πρόσφατη απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών για την εκχώρηση της αρμοδιότητας σε ιδιώτη για τρία χρόνια της αποκομιδής των σύμμεικτων απορριμμάτων από όλες τις Δημοτικές Ενότητες, πλην της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων, εκμεταλλευόμενη τις διατάξεις του τ. Υπουργού, κ. Θεοδωρικάκου, ουσιαστικά παρακάμπτει για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο και καταφεύγει στην «πλειοψηφία» της Οικονομικής Επιτροπής.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύουμε ότι όλοι οφείλουμε να εργαστούμε και να διεκδικήσουμε η αυτοδιοίκηση να αποτελεί αυτόνομο πεδίο άσκησης πολιτικής δίπλα στις ανάγκες του πολίτη, με το δημοτικό συμβούλιο να συνιστά το κυρίαρχο σώμα, όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί μέσω της λαϊκής ετυμηγορίας.

Καλούμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της εν λόγω απόφασης και να προωθήσει λύσεις με δημόσιο χαρακτήρα προς όφελος των δημοτών και της πόλης. Επιβάλλεται η συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε από εκεί να προκύψει ένα συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών για την ενίσχυση της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της, καθώς και των συμφερόντων των δημοτών και των εργαζομένων.»

Δείτε Επίσης

Α.Κεχαγιάς–“Μας κράτησαν ομήρους μέσα στο Πανεπιστήμιο”—Επίθεση αγνώστων, σε άτομα μέσα στο ΑΠΘ

  Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahοo.gr)—Τις  στιγμές  της  επίθεσης από άγνωστα άτομα , στην ομάδα  των ατόμων ...