Πέμπτη , 18 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Δημαρχος Ιωαννινων / Διάλογο με τον ΦΟΔΣΑ για να δοθεί λύση στους ΣΜΑ προτείνει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

Διάλογο με τον ΦΟΔΣΑ για να δοθεί λύση στους ΣΜΑ προτείνει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

Διάλογο και συζήτηση με την διοίκηση του ΦΟΔΣΑ πρότεινε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, ώστε να βρεθεί η πλέον συμφέρουσα λύση για την λειτουργία των ΣΜΑ.

Ο κ. Ελισάφ ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σχετικά με την ακύρωση της απόφασης για τον διαγωνισμό λειτουργίας των ΣΜΑ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και υπογράμμισε την ανάγκη για συναίνεση και διάλογο.

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας διαπίστωσε ότι η απόφαση είναι εσφαλμένη. Ελπίζω να το αντιληφθεί και η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ και να συζητήσει ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ουσία είναι ότι αυτός ο διαγωνισμός δεν μπορεί να προχωρήσει. Όταν συζητάμε τα προβλήματα χωρίς εμμονές μπορούμε να βρούμε τις λύσεις που θα έχουν το μικρότερο δυνατό κόστος για τους πολίτες», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο κ. Ελισάφ σημείωσε ότι η άποψη για εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία από την Περιφέρεια Ηπείρου, που είχε την ευθύνη για την κατασκευή του έργου, είναι ορθή, καθώς πρόκειται για συμβατική υποχρέωση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «Δήμοι και Περιφέρεια δεν είναι αντίπαλοι και δεν χρειάζεται να δίνονται αγώνες χαρακωμάτων εναντίον ανύπαρκτων αντιπάλων».

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν πουθενά και ότι οποιαδήποτε απόφαση καλό θα είναι να μην δεσμεύει τις επόμενες δημοτικές περιόδους.

Δείτε Επίσης

Προς δημοπράτηση ο μεγάλος δακτύλιος των Ιωαννίνων

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ενός μεγάλου και σημαντικού έργου για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. ...