Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ / Διευρύνονται οι σχέσεις Ιωαννίνων – Σλοβακίας

Διευρύνονται οι σχέσεις Ιωαννίνων – Σλοβακίας

Τη διεύρυνση των σχέσεων Ιωαννίνων και πόλεων της Σλοβακίας, επιβεβαιώνει η σημερινή επίσκεψη της Πρέσβη της Σλοβακίας στην Αθήνα κας Iveta Hricova στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Η Πρέσβης βρίσκεται στα Ιωάννινα με αφορμή το διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον Πολιτισμό της Σλοβακίας που πραγματοποιείται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής”, προκειμένου να παραστεί στα αποψινά εγκαίνια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει γευσιγνωσία μπύρας, προβολή της κλασικής ταινίας του κινηματογράφου της Τσεχοσλοβακίας “Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού” (1965) σε σκηνοθεσία των Έλμαρ Κλος και Γιάν Καντάρ και έκθεση ταπισερί της Renáta Rehorovská.

Το πρωί η κα Hricova επισκέφθηκε το Δημαρχείο, συνοδευόμενη από την κα Jana Palátová, υπεύθυνη του Οικονομικού και Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Σλοβακίας και τον κ. Φαίδων Κουνινιώτη, πρόξενο της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Πάτρα και συζήτησαν με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ θέματα τουρισμού, παιδείας, οικονομίας, πολιτισμού και άλλων κοινών πεδίων συνεργασίας.

Παράλληλα πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο της πόλης Dolný Kubín κ. Ján Prílepok και τον κ. Peter Strežo, διευθυντή Λυκείου της εν λόγω πόλης, το οποίο ξεκίνησε ήδη την αλληλογραφία με το 3ο Λύκειο Ιωαννίνων για αδελφοποίηση.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Δήμαρχος χάρισε στην κα Hricova αναμνηστικά δώρα των Ιωαννίνων, ενώ η Πρέσβης από την πλευρά της του παρέδωσε διακοσμητικά από κρύσταλλο, βιβλία καθώς και δείγματα από τοπικές μπύρες.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...