Πέμπτη , 30 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι animation στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Διήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι animation στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

διήμερο κινηματογραφικό εργαστήρι animation στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

 

Στόχος του εργαστήριου, που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, είναι η δημιουργία μιας ολιγόλεπτης ταινίας animation η οποία θα συνδυάζεται με τη θεματική και τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

 

Υπό την καθοδήγηση του έμπειρου animator Κώστα Κατράκη, και χωρίς να απαιτείται κάποια πρότερη σχετική εμπειρία και γνώση, τα παιδιά θα δουλέψουν ομαδικά για να δημιουργήσουν το σενάριο αλλά και για να κατασκευάσουν τα σκηνικά και τις φιγούρες της ταινίας με απλά υλικά, όπως χαρτόνια, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, ψαλίδια και κόλλες. Στη συνέχεια, θα τραβήξουν φωτογραφίες μετακινώντας σταδιακά τις δημιουργίες τους, φωτογραφίζοντας μία πόζα κάθε φορά ώστε να δημιουργήσουν τη ψευδαίσθηση της κίνησης σε κάθε σκηνή της ταινίας, μέσω της τεχνικής του Stop Motion Animation. Τέλος, όλες οι σκηνές θα εισαχθούν σε πρόγραμμα υπολογιστή ώστε να γίνει το μοντάζ της ταινίας. Τα παιδιά θα μάθουν να «κόβουν» και να «ράβουν» τις σκηνές αλλά και να τοποθετούν με τη σωστή σειρά τα στοιχεία της ταινίας, όπως επίσης τους διαλόγους και τη μουσική της.

 

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-17:00)

 

ΠΙΟΠ | Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 2651064065 | www.piop.gr

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...