Δευτέρα , 1 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήλωση του Χρήστου Πατσούρα, δημοτικού συμβούλου Ιωαννίνων με την «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ», για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δήλωση του Χρήστου Πατσούρα, δημοτικού συμβούλου Ιωαννίνων με την «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ», για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Χουντικής έμπνευσης είναι η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων σε όλη τη χώρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο.

Η επίκληση της προστασίας της δημόσιας υγείας γι’ αυτή τη βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια δεν είναι παρά ένα πρόστυχο ψέμα από μια κυβέρνηση που συνειδητά άφησε τα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς στην τύχη τους, ενώ εργασία, εκπαίδευση και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παρέμειναν χώροι συνωστισμού.

Φοβάται η κυβέρνηση ότι η 17 Νοέμβρη θα γίνει μέρα αγώνα και διεκδίκησης για υγεία, παιδεία, ψωμί και ελευθερία. Φοβάται την έμπνευση που δίνει η Εξέγερση του Νοέμβρη στις μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας ενάντια στην αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική της.

Η απαγόρευση των λαϊκών κινητοποιήσεων για πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας, με μια αντισυνταγματική απόφαση αρχηγού αστυνομίας γραμμένη στη γλώσσα της Δικτατορίας, είναι σημάδι πανικού.

Δεν θα τους περάσει!

Αν κυβέρνηση ονειρεύεται να επιβληθεί με αστυνομικό καθεστώς και να καταργήσει το Πολυτεχνείο, την περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Το Πολυτεχνείο είναι και παραμείνει ορόσημο αγώνα. Είναι μια στιγμή μάχης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που φέρνει φτώχεια, χτυπάει τη δημόσια υγεία και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

«Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο», για άλλη μια φορά την τελευταία λέξη θα πει ο μαχόμενος λαός! Ο μαχόμενος λαός που ξέρει και μπορεί να παίρνει τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.

Όλοι-όλες στη διαδήλωση!

ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Τρίτη 17/11 στις 5:00 μ.μ. στη Δόμπολη

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...