Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Κώστα Ηλία για την αντιφασιστική συγκέντρωση της Τετάρτης

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Κώστα Ηλία για την αντιφασιστική συγκέντρωση της Τετάρτης

«Αύριο, 5μισυ χρόνια μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, οι δικαστικές αρχές της χώρας θα αποδώσουν τη δική τους δικαιοσύνη.

Οι εργαζόμενοι των Ιωαννίνων απαιτούν οι Ναζί στην Φυλακή!!!

Δεν ξεχνάμε δεν εφυσιχαζομαστε. Απέναντι στους σχεδιασμούς διαφόρων κέντρων οι εγκληματίες ΝΑΖΙ να πέσουν στα μαλακά, κάθε αγωνιστής, κάθε δημοκράτης, κάθε εργαζόμενος δεν πρέπει να σιωπά.

Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ επί 5μιση χρόνια επέβαλαν διαρκώς εμπόδια στην διεξαγωγή της δίκης, επέτρεψαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας δολοφόνοι, και ας είναι αυτοί σήμερα που σηκώνουν υποκριτικά αντιφασιστική σκόνη για να αποκρύψουν τις ευθύνες τους. 

Την περασμένη Παρασκευή,  μόλις 5 μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των θυμάτων της Ναζιστικής βίας.

Αυτή η απόφαση της ελληνικής Βουλής πρέπει τώρα να ανακληθεί. Δεν είναι μόνο απαράδεκτη. Δικαιώνει ηθικά την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων Ναζιστών για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, αποσιωπώντας και διαστρεβλώνοντας το αποδεικτικό υλικό της ακροαματικής διαδικασίας.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα, πλην του φυσικού αυτουργού, Γ. Ρουπακιά, ενώ για τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ζήτησε τη μεταβολή των κατηγοριών σε μικρότερης σημασίας αδικήματα, από τα αρχικά αποδιδόμενα, υποβαθμίζοντας ποινικά τις εν λόγω δολοφονικές επιθέσεις και ρίχνοντας στα μαλακά τους δράστες.

Τόσο η εισαγγελέας όσο και τα αστικά κόμματα απορρίπτουν δύο αλληλένδετα συμπεράσματα που επιβεβαιώνονται και από την ακροαματική διαδικασία: Το πρώτο είναι ότι η Ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, είναι το κίνητρο της εγκληματικής δράσης της. Το δεύτερο είναι ότι ο εγκληματικός χαρακτήρας της, είναι αλληλένδετος με τη συγκρότηση και λειτουργία της Ναζιστικής πολιτικής οργάνωσης.

Σήμερα η σιωπή είναι ενοχή. Ο Φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος , τσάκισε τον.

Καλούμε μαζί τους Γιαννιώτες αύριο 10:00 πμ στο δικαστικό μέγαρο, με όλα τα μετρά διασφάλισης της δημόσιας υγείας, όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες, για να ενώσουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους δημοκράτες όλης της χώρας.

Οι ΝΑΖΙ στη Φυλακή!!!»

Δείτε Επίσης

Ο.Σαπολάγιεβα(Ομογενής από Μαριούπολη)- Η χορήγηση στην Ουκρανία του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην ΕΕ , συμβολική και ουσιαστική -Βαρβαρικές πρακτικές των Ρώσων.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-Την συμβολική αλλά και την ουσιαστική σημασία  για την Ουκρανία και  τον ...