Τετάρτη , 5 Ιουνίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-Δεν υπάρχει κλάδος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που δεν πλήττεται με τα νέα μέτρα

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-Δεν υπάρχει κλάδος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που δεν πλήττεται με τα νέα μέτρα

Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από τις λέξεις η αλήθεια είναι μια μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων. Προχωρά στο «θάνατο του εμποράκου», στραγγαλίζει την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και δημιουργεί συνθήκες στραγγαλισμού όλων αυτών των επιχειρήσεων που το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν και κράτησαν όρθια την ελληνική οικονομία.

Η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στις επιχειρήσεις την ώρα που δεν έχει δημιουργήσει σχέδιο αντιμετώπισης στα διογκωμένα προβλήματα που προκάλεσε η παγκόσμια πανδημία και όχι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες. Χάθηκαν στην πολυλογία και στην πολυγλωσσία και δεν αντιλαμβάνονται ότι με το ένα βήμα μπρος και τα δυο πίσω, κανείς δεν πρόκειται να επιβιώσει.

Δεν υπάρχει κλάδος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που δεν πλήττεται με τα νέα μέτρα, την ώρα μάλιστα που δεν αντιμετωπίζει το υψηλό μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων, δεν προχωρά  στην μείωση του ΦΠΑ, στην μείωση του ενεργειακού κόστους, την ρύθμιση του χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, την μετάθεση όλων των οφειλών των επιχειρήσεων (επιστρεπτέα), την επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας και άλλα.

Είναι αδιανόητο και δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, αφού ότι δεν μπορεί να αγοραστεί από τους πολίτες με rapid test από τις επιχειρήσεις αγοράζεται από τα super markets χωρίς αυτά.

Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν δημιουργούν παρατεταμένο lockdown σε πλήθος επιχειρήσεων και θα επιδεινώσει το οικονομικό περιβάλλον, την ώρα που οι επιχειρήσεις έβρισκαν τους ρυθμούς τους και επέστρεφαν σε συνθήκες «κανονικότητας».

Ας σταματήσει η κυβέρνηση να κάνει test αντοχής στις επιχειρήσεις και ας προχωρήσει στα δικά της test sprint για το καλό όλων, πριν παγιωθούν συνθήκες βάδην.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων 

             Δρ. Δημήτριος Δημητρίου

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...