Παρασκευή , 24 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Μνημόνιο συνεργασίας για πράσινες πολιτικές και ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Μνημόνιο συνεργασίας για πράσινες πολιτικές και ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Ιωαννιτών με τις εταιρείες «Πίνδος» και «Βίκος» για την ενσωμάτων πράσινων τοπικών πολιτικών και ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το μνημόνιο υπογράφηκε στο πλαίσιο του έργου «LOCAL4GREEN PLUS» που συντονίζεται από τον ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η συνεργασία αυτή είναι η πρώτη που γίνεται στην Ελλάδα και μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για άλλες περιοχές.

«Ο Δήμος μας κάνει ένα βήμα καινοτομίας. Κάνει μία προσπάθεια για την οποία απαιτήθηκε αρκετή δουλειά και συνεργασία. Το πρόγραμμα που υλοποιούμε μας επιτρέπει να υιοθετήσουμε πράσινες πολιτικές κι αυτό να γίνει σε συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής. Έτσι υπογράφουμε με δύο πολύ εταιρείες, πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής και τις ευχαριστούμε. Η υιοθέτηση πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας και ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών είναι πολύ σημαντικές για την περιοχή μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας από την πλευρά του τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος για το Δήμο Ιωαννιτών αποτελεί προτεραιότητα και το αποδεικνύει με σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων.

«Εκμεταλλευόμαστε προγράμματα, συνεργαζόμαστε με φορείς. Στο πλαίσιο αυτό υπογράψαμε το μνημόνιο συνεργασίας με δύο μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής. Θέλουμε να ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε ο κ. Βλέτσας.

Ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ανδρέας Δημητρίου  τόνισε ότι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αποτελεί προτεραιότητα για την «Πίνδο» που γίνεται πράξη με σειρά δράσεων που έχει αναπτύξει. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται μονάδα βιοαερίου που θα δώσει λύσεις για την διαχείριση πτηνοτροφικών αποβλήτων.

«Αποδεχθήκαμε από την πρώτη στιγμή την πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών για την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα καθώς στην Πίνδο κάνουμε πράξη πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος» υπογράμμισε.

Εκ μέρους της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων «Βίκος» ο κ. Παύλος Σεπετάς ανέφερε ότι η εταιρεία επενδύει στην καινοτομία και την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. «Έχουμε αποφασίσει να παρέχουμε την τεχνογνωσία που διαθέτουμε στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο για να προωθήσουμε πράσινες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειες», ανέφερε.

Στην υπογραφή των μνημονίων παραβρέθηκε εκ μέρους του Ευρωπαικού Οργανισμού Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη» ο κ. Κώστας Θεοφύλακτος ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών.

«Υλοποιούμε την συγκεκριμένη δράση με σκοπό την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην τοπική κοινωνία. Ο Δήμος Ιωαννιτών πρωτοτυπεί με τα συγκεκριμένα μνημόνια και δημιουργεί το περιβάλλον για την διάχυση των ΑΠΕ, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό» τόνισε στις δηλώσεις του.

Δείτε Επίσης

Ο Δήμος Ιωαννιτών τιμά τον Λορέντζο Μαβίλη

Ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και η Κοινότητα Βασιλικής τιμούν ...