Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Συμβάσεις για οδικά έργα και ανάπλαση στο Τζαμί Καλούτσιανης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Συμβάσεις για οδικά έργα και ανάπλαση στο Τζαμί Καλούτσιανης

Τις συμβάσεις για την έναρξη δύο ακόμη έργων στο Δήμο Ιωαννιτών υπέγραψε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με τους αναδόχους.

Το πρώτο με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ αφορά στην κάλυψη εκτάκτων αναγκών από έντονα καιρικά φαινόμενα και περιλαμβάνει κυρίως παρεμβάσεις οδοποιίας στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής, Παμβώτιδας, Μπιζανίου και Περάματος.

Οι εργασίες που θα ξεκινήσουν περιλαμβάνουν κυρίως αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων με σκοπό́ την ασφαλή́ χρήση και λειτουργία του οδικού́ δικτύου ενώ συμπληρωματικά προβλέπονται παρεμβάσεις σε διαδρομές πεζών και δίκτυα αποστράγγισης ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία τους.

Το οδικό δίκτυο στις Δημοτικές Ενότητες έχει υποστεί φθορές και ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα απαιτούνται εργασίες καθαρισμού στις αποστραγγιστικές τάφρους ώστε να περιοριστούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου.

Το δεύτερο έργο για το οποίο υπογράφηκε σύμβαση αφορά διαμορφώσεις και αναπλάσεις στην περιοχή Τζαμί Καλούτσιανης. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Οι εργασίες θα γίνουν στον κοινόχρηστο χώρο του εγκεκριμένου ρυμοτομικού́ σχεδίου της πόλης (περιοχή́ Τζαμί́ Καλούτσιανης) και του πεζόδρομου Γ. Κοτζιούλα.

Οι παρεμβάσεις, αφορούν αντικατάσταση του πλακόστρωτου, συντήρηση των λιθόκτιστων τοίχων, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, ηλιακά παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων), κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων, ανακατασκευή πεζόδρομου, εργασίες πρασίνου και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

«Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα απαντούμε στις ανάγκες που υπάρχουν τόσο στην πόλη όσο και σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Ο Δήμος μας υλοποιεί με συνέπεια το τεχνικό του πρόγραμμα και στην κατεύθυνση αυτή είναι καθοριστική η δουλειά και η συμβολή όλων των υπηρεσιών μας. Σκοπός όλων μας είναι να αποδίδουμε στους πολίτες έργα μικρά ή μεγάλα τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...