Σάββατο , 6 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ξεκινά το σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ξεκινά το σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης

Στην αφετηρία βρίσκεται για μία ακόμη χρονιά το Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ο μαθητικός πληθυσμός της περιοχής είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος τόσο σε ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων όσο και προστασίας του περιβάλλοντος.

Το έναυσμα του πρωταθλήματος δόθηκε από το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων το οποίο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας και Γιάννης Αϊβατίδης οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με την Διεύθυνση και μαθητές του σχολείου.

«Το πρόγραμμα ανακύκλωσης, που αποτελεί στην ουσία του διαλογή στην πηγή, ξεκινά σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Τα σχολεία μας θα πραγματοποιούν διαλογή στην πηγή, ανακυκλώνοντας χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους εντός των σχολικών μονάδων.

Οι επιδόσεις ανακύκλωσης κάθε σχολείου  θα καταγράφονται στην ειδική σελίδα του followgreen, ενώ θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.

Όπως κάθε χρόνο, στο τέλος της σχολικής χρονιάς ο Δήμος θα επιβραβεύει όλες τις συμμετέχουσες σχολικές μονάδες.

Καλούμε όσα σχολεία δεν έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, να το κάνουν μέσα στις επόμενες μέρες» τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

Τα σχολεία κατά την προηγούμενη χρονιά σημείωσαν εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς συνέλλεξαν πάνω από 30.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης Βαγγέλης Πήχας με αφορμή τον διαγωνισμό απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν στην ανακύκλωση. «Θα παρακαλέσω όλους τους δημότες στους μπλε κάδους να εναποθέτουν μόνο ανακυκλώσιμα υλικά» τόνισε ο κ. Πήχας.

Ο Διευθυντής του 7ου Λυκείου σημείωσε ότι η ανακύκλωση πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητας όλων. «Με την ανακύκλωση μειώνονται τα απορρίμματα που καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής και συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής και στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να είναι σημαντικός ο ρόλος του σχολείου», σημείωσε στις δηλώσεις του.

Δύο από τους μαθητές τόνισαν ότι ο ρόλος του σχολείου στην αύξηση της ανακύκλωσης είναι σημαντικός ενώ ο διαγωνισμός δίνει την δυνατότητα μεγαλύτερης κινητοποίησης όλων των μαθητών.

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...