Τρίτη , 13 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / ΠΑΙΔΙ / Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου με θέμα: «Παιδί & Έφηβος στην εποχή του COVID-19 – Επιπτώσεις & Διαχείριση»
Illness child on home quarantine. Boy and his teddy bear both in protective medical masks sits on windowsill and looks out window. Virus protection, coronavirus pandemic, prevention epidemic.

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου με θέμα: «Παιδί & Έφηβος στην εποχή του COVID-19 – Επιπτώσεις & Διαχείριση»


Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Παιδί & Έφηβος στην εποχή του COVID-19 – Επιπτώσεις & Διαχείριση» διοργανώνει το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 17:30 – 19:30

💬 Εισηγήτρια:
Δρ. Ελένη Λιβανίου
Εκπαιδευτική Ψυχολόγος
– Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας
– Υπεύθυνη μαθησιακού τμήματος της ειδικής θεραπευτικής και διαγνωστικής μονάδας για το παιδί “Σπύρος Δοξιάδης” – Αθήνα
– Εξωτερικός Συνεργάτης του Nottingham Trent University – U.K. 
– Συνεργάτιδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου

❗ H προεγγραφή είναι απαραίτητη

✔ Περιεχόμενο:
Η περίοδος της πανδημίας και οι συνθήκες καραντίνας μας έχουν εισάγει σε μια νέα και διαφορετική συνθήκη της καθημερινότητας. Οι συνέπειες της πανδημίας είναι πολύπλευρες και εκτείνονται σε πολλαπλά επίπεδα. Σχετίζονται με τα συναισθήματα, τις σχέσεις, τις πεποιθήσεις και τους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των γονέων και των παιδιών. Η σχολική παρακολούθηση, η απόδοση και η επένδυση διαφοροποιούνται με τους νέους κανόνες και τα νέα δεδομένα στην εκπαίδευση.
Θα προταθούν τρόποι για τον επαναπροσδιορισμό των μέχρι τώρα δεδομένων, ώστε να αξιολογήσει ο κάθε γονέας τον ρόλο του και να κατανοήσει την αναγκαιότητα τώρα, περισσότερο από ποτέ, της στήριξης και της συναισθηματικής πλαισίωσης των παιδιών και των εφήβων.

✔ Απευθύνεται:
Το συγκεκριμένο διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε γονείς, αλλά και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, με στόχο να τους βοηθήσει να δουν από ένα διαφορετικό πρίσμα τη νέα οικογενειακή καθημερινότητα, με τις αλλαγές που επέφερε η περίοδος του COVID-19.

📜 Στο σεμινάριο θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης (στέλνεται με e-mail)

✔ Προϋποθέσεις συμμετοχής:
– PC / laptop / tablet
– Σύνδεση internet
– Ηχεία

⇒ Η πλατφόρμα όπου θα μεταδοθεί το σεμινάριο είναι το zoom, η πιο γνωστή και λειτουργική εφαρμογή μετάδοσης webinars. Εγκαταστήστε την εφαρμογή και εγγραφείτε δωρεάν στο zoom.us. Παρακαλούμε δηλώστε το πραγματικό σας όνομα. 
Για τον τρόπο σύνδεσης στην πλατφόρμα θα ενημερωθείτε στο e-mail σας μέχρι και μία μέρα πριν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

ℹ️ www.diepistimoniko.gr
☎️ 6986180630 
✉️ [email protected]