Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δύο νέα έργα ύδρευσης στη Στρογγυλή Άρτας

Δύο νέα έργα ύδρευσης στη Στρογγυλή Άρτας

 Την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Στρογγυλής επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Στρογγυλής, Γιώργο Φλούδα, και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ Άρτας, Βασίλη Κρανιώτη, προκειμένου να επιβλέψει από κοντά την πορεία των έργων, που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στην περιοχή από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Άρτας.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Στρογγυλής αυτό το διάστημα εκτελούνται και βαδίζουν προς υλοποίηση δύο σημαντικά έργα ύδρευσης, μεταξύ των οποίων και αυτό της τοποθέτησης νέων αγωγών ύδρευσης, συνολικού μήκους 9 χλμ., με προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ, χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Με το πρώτο έργο προβλέπονται εργασίες βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης μήκους 6 χλμ., προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, το οποίο υλοποιείται με προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ζηρού.

Με το δεύτερο έργο υλοποιούνται εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, μήκους 3,2 χλμ., εκσυγχρονισμός της δεξαμενής και αναβάθμιση του αντλιοστασίου στη Στρογγυλή, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, με την ιδιότητα και του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ, συνομιλώντας με τους κατοίκους, δήλωσε πως είναι υποχρέωση των Δήμων να ξεπερνούν γραφειοκρατικά εμπόδια και να βρίσκουν λύσεις σε κοινά προβλήματα.

«Με το συγκεκριμένο έργο λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, βελτιώνουμε τις υποδομές ύδρευσης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα και την ποσότητα του νερού για τους κατοίκους της Στρογγυλής», τόνισε ο κ. Τσιρογιάννης, ενώ στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Ζηρού, τον Πρόεδρο της Τ.Κ Στρογγυλής κα τα στελέχη της ΔΕΥΑ, καθώς όπως πρόσθεσε «…δεν έχει σημασία το μέγεθος ενός Δήμου, αλλά η διάθεσή του να συνεργαστεί για να βρει λύσεις».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Αρταίων δήλωσε ότι -εξαιτίας της συσσώρευσης άλατος- το δίκτυο ύδρευσης παρουσίαζε συνεχώς σπασίματα, διαρροές και «φράξιμο» των αγωγών, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η παροχή του νερού γι’ αυτόν ακριβώς και γίνονται τα εν λόγω έργα, αντικαθιστώντας τον παλιό αγωγό από Φ90 σε Φ160.  

Δείτε Επίσης

Κρίσιμες αποφάσεις Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Δ.Ε. της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων

Με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.Δ.Σ.Α. Δ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία πραγματοποιήθηκε την ...