Σάββατο , 18 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ε.Κ.Ι: “Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο Κλιμακώνουμε τον αγώνα με νέα απεργία την επόμενη Τετάρτη 16 Ιουνίου”

Ε.Κ.Ι: “Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο Κλιμακώνουμε τον αγώνα με νέα απεργία την επόμενη Τετάρτη 16 Ιουνίου”

Σχετικά με την απεργία της 10ης Ιουνίου το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων αναφέρει τα εξής:

“Η απεργία της 10ης Ιουνίου καταγράφει μια πολύ μεγάλη συμμετοχή. Οι δρόμοι πλημμύρισαν, το μήνυμα ξεκάθαρο. Πάρτε πίσω τις «ανατροπές του αιώνα». Η οργή των Γιαννιωτών μετατράπηκε σε ένα πλατύ απεργιακό μέτωπο που δεν χωρά καμία αμφισβήτηση. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους αγώνες των ναυτεργατών. Η προσπάθεια ποινικοποίησης και καταστολής της απεργίας τους έπεσε στο κενό. Έσπασαν τα μούτρα τους κυβέρνηση και εφοπλιστές απέναντι στην ενότητα και στην αποφασιστικότητα των ίδιων των ναυτεργατών και στην πλατιά αλληλεγγύη που αγκάλιασε την απεργία τους.

Η επιτυχία της απεργίας είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη, οι οποίοι εδώ και μήνες ισχυρίζονται ότι το νομοσχέδιο εκφράζει “την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό”, ότι έχει δήθεν τη λαϊκή αποδοχή.

Δεν έχει βρεθεί ούτε ένα Συνδικάτο -πλην της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ- που να χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο θετικό. Δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος ή εργαζόμενη σε όλο το νομό που να μην αντιλαμβάνεται ότι αυτό που φέρνει η κυβέρνηση θα είναι πραγματικός όλεθρος για τη ζωή τους.Οι χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι που απείργησαν σήμερα έδωσαν απάντηση και στο ΣΥΡΙΖΑ που με στελέχη του τις τελευταίες μέρες απαξιώνουν των αγώνα μας διαδίδοντας ότι η κυβέρνηση θα περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο ότι και αν γίνει. Δίνουν αβάντα στην απεργοσπασία. Στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας ονειρεύονται υπουργικές καρέκλες.

Κ. Γιαννιώτη, Γιαννιώτισα, Είμαστε στη διάρκεια μιας σύγκρουσης, μιας σκληρής αναμέτρησης. Η επιτυχία της απεργίας κερδήθηκε από τα χαράματα με τις απεργιακές φρουρές να δίνουν μάχη ώστε και ο τελευταίος εργαζόμενος να κάνει πράξη τη θέλησή του. Να απεργήσει.Χαιρετίζουμε το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών του νομού που με τη στήριξή του Εργατικού Κέντρου περιφρούρησε τα εργοστάσια εμφιάλωσης νερού της εταιρείας«Ζαγόρι» σε περίβλεπτο και Κρανούλα Ιωαννίνων.Χαιρετίζουμε την ξεχώρισε η παρουσία των εργαζομένων από τα ΙΚΕΑ στην απεργιακή συγκέντρωση και το κοινό απεργιακό μέτωπο που για πρώτη φορά που συγκρότησαν οι εργάτες της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και της Ανακύκλωσης Ιωαννίνων με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία.Χαιρετίζουμε θερμά την μαζική συμμετοχή νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων και δημοσίων υπαλλήλων στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΙ.

Τέλος χαιρετίζουμε τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του ΕΚΙ για έκτακτη συνεδρίαση τους και άμεση προκήρυξη νέας απεργίας την επόμενη Τετάρτη 16 του Ιούνη.

Επί ποδός πόλεμου. Μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...