Τετάρτη , 31 Ιανουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Εγκαίνια του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Ιωαννίνων την Τρίτη 27/7

Εγκαίνια του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Ιωαννίνων την Τρίτη 27/7

Την Τρίτη 27 Ιουλίου και ώρα 19:00 μ.μ. το Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών εγκαινιάζει το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών, όπου στεγάζεται στο ΚΕΠΑΒΙ στο κατάστημα 118 επί της Οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11.

Το Παράρτημα Ρομά θα στελεχωθεί από δυο Ειδικούς Παιδαγωγούς, έναν Νοσηλευτή, έναν Διοικητικό Υπάλληλο καθώς και έναν Διαμεσολαβητή Ρομά.

Με το Παράρτημα Ρομά διευρύνεται η δράση του Κέντρου Κοινότητας, ώστε να εξυπηρετεί θύλακες φτώχειας, καταυλισμούς Ρομά, περιοχές με υψηλή συγκέντρωση μεταναστών και δικαιούχων διεθνούς προστασίας. Το Παράρτημα Ρομά, θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ιωαννιτών. Το εν λόγω Παράρτημα έχει ως στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και προώθησης στην απασχόληση της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, η οποία βιώνει πολλαπλό κοινωνικό αποκλεισμό και ζει υπό συνθήκες διαβίωσης μη αποδεκτές. Θα συνδέεται με Υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας ή ακόμα και κρατικές/κεντρικές Υπηρεσίες (όταν απαιτείται) που συμβάλλουν στην κοινωνική προστασία, την κοινωνική ένταξη και την προώθηση στην απασχόληση των ωφελουμένων.

Επίσης αναπτύσσει διαδικασίες συνεργασίας οι οποίες αποβλέπουν στην επίτευξη της συνέργειας και συμπληρωματικότητας μεταξύ συναφών δράσεων και υπηρεσιών καθώς και την δημιουργία δικτύων με φορείς οι οποίοι: έχουν ως αντικείμενο υπηρεσία/υπηρεσίες που σχετίζονται με θέματα που αφορούν τους Ρομά, ή/και υλοποιούν δράσεις ή ενέργειες σχετικές με το αντικείμενο.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...