Παρασκευή , 31 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Έγκριση 4 εκ. ευρώ για το Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων της Πρέβεζας

Έγκριση 4 εκ. ευρώ για το Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων της Πρέβεζας

Την έγκριση χρηματοδότησης ποσού 4 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και την εγγραφή τους στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ήπείρου του έργου «Κατασκευής κύριας διαδρομής Δικτύου Ποδηλατοδρόμων Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)» που θα συνδέει την Πρέβεζα με τη διασταύρωση Αμμουδιάς ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.
Με το έργο αυτό ο νομός Πρέβεζας θα αποκτήσει ένα σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου θα είναι εφικτή η ασφαλής μετακίνηση με ποδήλατο από άκρου εις άκρον στο νομό, ενώ ταυτόχρονα η διαδρομή θα αποτελεί πόλο έλξης για όσους αγαπούν το οικολογικό αυτό μέσο μετακίνησης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ιδιαίτερα
ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή καθώς η ανάπτυξη της ποδηλατικής μετακίνησης στο νομό Πρέβεζας αποτελεί για τον ίδιο έναν από τους σημαντικούς αναπτυξιακούς στόχους, όπως αντίστοιχα και η Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, η οποία έχει ήδη υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της.
Η Ιόνια Διαδρομή, είναι μια σύγχρονη ποδηλατική διαδρομή που θα διασχίζει το νομό, μήκους 58,028 χλμ η οποία περνάει παραλιακά από τον Παντοκράτορα, το Καλαμίτσι, το Μονολίθι, το Κανάλι, την Καστροσυκιά, την Λούτσα και φθάνει ως την διασταύρωση της Αμμουδιάς 4 χμ περίπου πριν την διασταύρωση της Πάργας (όρια νομού Πρέβεζας-Θεσπρωτίας). Θα προσφέρει στον ποδηλάτη μια ιδεώδη θέαση του νομού μας, παράλληλα με την θαυμάσια ακτογραμμή της περιοχής.
Μάλιστα κατά μήκος της διαδρομής θα εγκατασταθούν πέντε “έξυπνοι” σταθμοί ανάπαυσης ,ισάριθμοι σταθμοί πληροφόρησης,ψηφιακή διαδρομή ποδηλατοδρόμου, τοπικά μετεωρολογικά δεδομένα κλπ.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...