Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Εγκρίθηκε η μελέτη και η διακήρυξη για την αποκομιδή απορριμάτων με τη συμμετοχή ιδιώτη από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών

Εγκρίθηκε η μελέτη και η διακήρυξη για την αποκομιδή απορριμάτων με τη συμμετοχή ιδιώτη από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών

Τη μελέτη για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων στον Δήμο Ιωαννιτών και τους όρους της διακήρυξης διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού ενέκρινε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Ο διαγωνισμός, με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμύρια ευρώ, αφορά την ανάθεση της παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων ποσοτήτων κατά μέγιστο χιλίων τόνων ανά μήνα και πλύσης και απολύμανσης κάδων κατά μέγιστο 2.000 κάδων ανά μήνα, για διάστημα τριών ετών στον Δήμο Ιωαννιτών.

Η αποκομιδή θα γίνεται στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας, Μπιζανίου, Ανατολής και Περάματος.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Γιώργος Αρλέτος, υπογράμμισε ότι η καθαριότητα είναι ανταποδοτική και πρώτο μέλημα για την παρούσα δημοτική αρχή είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Οι όροι του διαγωνισμού διασφαλίζουν τον ανταγωνισμό, ενώ η χρονική διάρκεια -τα τρία έτη- δίνουν επαρκή χρόνο στη νέα δημοτική αρχή να κάνει τον δικό της προγραμματισμό και να λάβει αποφάσεις χωρίς να υπάρχει πίεση των γεγονότων.

Στην Οικονομική Επιτροπή θετική ψήφο έδωσε ο κ. Βασίλης Κοσμάς, που εκπροσωπεί την παράταξη «Ιωάννινα 2023», ενώ καταψήφισε -εκ μέρους της «Ενότητας Πολιτών»- ο κ. Θωμάς Γιωτίτσας. Ο κ. Δημήτρης Νάστος -εκ μέρους της ίδιας παράταξης- ψήφισε υπέρ της ανάθεσης της αποκομιδής σε ιδιώτη μόνο για δύο δημοτικές ενότητες (Μπιζανίου και Παμβώτιδας), όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Ο κ. Γιωτίτσας υποστήριξε ότι πρόκειται για «λεόντειο σύμβαση», που δεσμεύει και την επόμενη δημοτική αρχή, προκαλώντας την άμεση απάντηση του Αντιδημάρχου Έργων, Γιώργου Αρλέτου, ο οποίος σημείωσε ότι τέτοιες συμβάσεις υπάρχουν αλλού, πάντως όχι στον Δήμο Ιωαννιτών.

Μέσω της προκήρυξης του ανοιχτού διαγωνισμού, ο Δήμος Ιωαννιτών διασφαλίζει ποιοτικές υπηρεσίες καθαριότητες προς τους πολίτες, με παράλληλη στήριξη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και χωρίς να κινδυνεύει καμία θέση εργασίας. 

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...